Και ακόμα δεν είδαμε τα χειρότερα.

Μετά την ενέργεια, ρυθμιστική αρχή και στο νερό;

Ρυθμιστική αρχή παντού και στο τέλος ιδιωτικοποίηση.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει το έργο της.

Λίγο πριν κλείσει την αυλαία της και οδηγηθούμε σε εθνικές εκλογές μεθοδεύει και την ιδιωτικοποίηση του νερού, μέσω fast track σύσταση ανεξάρτητης Αρχής και έτσι εγείρονται εύλογα  ερωτήματα.

Στην Ελλάδα οι υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης προσφέρονται από δημόσιες επιχειρήσεις και δεν είχαμε ποτέ στο παρελθόν διαδικασίες ρύθμισης από την αγορά.

Αυτή η ρύθμιση είναι το βήμα προς κάποιου είδους ιδιωτικοποίησης του νερού.

Τη στιγμή που στη χώρα μας έχουμε το ξεπούλημα του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας, της ενέργειας, τώρα αναφαίνεται και το ξεπούλημα του νερού.

Πολλοί φορείς και σε αυτήν την περίπτωση διατυπώνουν τις εντάσεις τους καθώς το νερό αποτελεί φυσικό και όχι εμπορικό προς εκμετάλλευση προϊόν.

Ως ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζουμε  πως η διαχείριση των υδάτων είναι ένα ζήτημα με μεγάλες οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις και για αυτό απαιτείται ορθολογικό σχέδιο δράσης, όπου ο φυσικός και ουσιαστικός διαχειριστής δεν μπορεί να είναι άλλος από το θεσμικό κράτος.

Παραμένουμε σταθερά με τον δημόσιο χαρακτήρα των σταθερών δομών του κράτους, επιλέγοντας την εξυγίανση με διαφανείς και δημοκρατικούς όρους για όλους,  από την εύκολη και επικερδής στο όνομα των λίγων ιδιωτικοποίηση.

 

Κική Παπαδάκη

Σύμβουλος Αγροτικών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων

ΥΠ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.ΠΕΛΛΑΣ