Με τη συμμετοχή 439 αθλητών και αθλητριών, από τα Λύκεια όλης της Ελλάδας, διεξήχθει στην Αλεξανδρούπολη, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μαθητών και μαθητριών ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. σχολ. έτους 2022-2023.Οι αγώνες, φιλοξενήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» την Τρίτη και Τετάρτη 28-39 Μαρτίου.

Ο Α. Σ. Έδεσσας συμμετείχε με πέντε αθλητές, μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Έδεσσας που έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό για μια θέση στο βάθρο και τα πολυπόθητα μόρια για τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Δυστυχώς δεν κατάφεραν να φτάσουν στα μετάλλια και τα αποτελέσματα έμειναν σε δυο πέμπτες θέσεις.

Συγκεκριμένα στην 5η Πανελλήνια θέση έφτασαν ή Χατζημπαμπίκη Ελένη στην κατηγορία -49 κιλά γυναικών και ο Αϊναλίδης Κοσμάς στην κατηγορία των -78 κιλά ανδρών. Η Κυριακουλάκου Ελισάβετ κέρδισε τον πρωτο αγώνα στην κατηγορία -55 κιλά γυναικών η πορεία της όμως σταμάτησε στον δεύτερο αγώνα που χάθηκε τελευταία στιγμή. Ενώ χωρίς νίκη αγωνίστηκαν ο Κουλιμάνης Ιωάννης με έναν δύσκολο και θεματικό αγώνα στην κατηγορία -63 κιλά ανδρών και η Κωνσταντά Μαρία στην κατηωορία -63 κιλά είχε να αντιμετώπιση έναν πολυ δύσκολο πρωτο αγώνα κ έμεινε εκτός. Την ομάδα συνόδεψε η προπονήτρια της Ομάδας Μπιρόζη Αναστασία.

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές για τη συμμετοχή τους.