Συσκέψεις με βιοπαλαιστές αγρότες πραγματοποιήθηκαν σε Γυψοχώρι και Μεσημέρι από το μέλος της Κ.Ε. και υποψήφιο βουλευτή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ Ρίζο Μαρούδα, ο οποίος συνοδευόταν από κλιμάκιο της Τ.Ε. Πέλλας με επικεφαλείς του υποψήφιους βουλευτές στις επερχόμενες εκλογές Σουμελίδη Γιάννη, Κουτούφη Φάνη, Παπαδοπούλου Ολυμπία και Μπάμπη Τσιτσάγγα.

Ο Ρίζος Μαρούδας έθιξε στην παρέμβασή του τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες της περιοχής, οι οποίοι παλεύουν καθημερινά με τις τεράστιες αυξήσεις στην ενέργεια, το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής και τις χαμηλές τιμές. Επιπλέον ανέδειξε τις αιτίες που τα γεννούν, καθώς και τις ευθύνες της τωρινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ακολούθησε συζήτηση με του αγρότες της περιοχής, γύρω από τα ζητήματα που τους αφορούν, για τους αγώνες που έδωσαν το προηγούμενο διάστημα και για την αναγκαιότητα που υπάρχει αυτοί να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο.

Κλείνοντας τόνισε ότι «Το ΚΚΕ, δίνει και θα δώσει όλες τις δυνάμεις για την οργάνωση του αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών. Τα δίκαια αιτήματά τους μπορούν να συναντηθούν στον αγώνα, με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, γιατί μόνο αυτή θα είναι η σωτηρία και για αυτούς, αλλά και για τους κατοίκους της περιοχής. Υπάρχει ελπίδα λαϊκής ευημερίας! Η μοναδική ουσιαστική και ολοκληρωμένη απάντηση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων για την αγροτική παραγωγή. Να ανοίξουμε το δρόμο της ανατροπής που θα οδηγήσει σε μια διαφορετική αγροτική παραγωγή, στο πλαίσιο μιας νέας οικονομικής και κοινωνικής οργάνωσης με τους εργαζόμενους και το λαό να κάνουν κουμάντο, να έχουν αυτοί στα χέρια τους την εξουσία. Μια οικονομία που θα λειτουργεί σχεδιασμένα για την ικανοποίηση των λαϊκών κοινωνικών αναγκών και όχι για τα κέρδη των λίγων. Για τους σημερινούς και αυριανούς αγώνες καλούμε να εμπιστευτείτε το ΚΚΕ παραμερίζοντας τα κάλπικα δίπολα που κάθε φορά στήνονται!».