ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στις απεργιακές συγκεντρώσεις                                            την ΠΕΜΠΤΗ 16/3 11πμ                                                                                          Στα Γιαννιτσά, στην Πλατεία ΕΠΟΝ

Στην Έδεσσα, στους Μικρούς Καταρράκτες

Στην Αριδαία, στην Πλατεία Σέτσκου

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!

Οι εργαζόμενοι, ο λαός μας και η νεολαία την προηγούμενη βδομάδα έδειξαν τη δύναμη τους. Μετέτρεψαν τη θλίψη σε οργή. Τώρα ήρθε η ώρα να γίνει η οργή μας αγώνας!

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα με βάση την εποχή μας, καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

 

Ένοχοι είναι το κράτος και οι κυβερνήσεις τους, που για λογαριασμό των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων σμπαραλιάζουν τις ζωές μας. Ακριβώς για αυτό το λόγο

  • Οι συνάδελφοι μας στα delivery σκοτώνονται κάθε χρόνο κατά δεκάδες, βάζουν σε κίνδυνο την ζωή τους με ζέστη και με κρύο χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, για μισθούς πείνας, χωρίς ασφάλιση.
  • Μας ζητάνε να γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα δουλεύοντας χωρίς ασφάλιση για 200 ευρώ, για να πλουτίζουν οι επιχειρηματίες και τα δουλεμπορικά γραφεία, όπως η MAN DYNAMIC που διαφημίζει ο ίδιος ο υπουργός ανάπτυξης ως φάρμακο στην ανεργία.
  • Οι εμποροϋπάλληλοι έχουν να τα φέρουν βόλτα με τα ωράρια λάστιχο, το σπαστό, την δουλειά τις Κυριακές, για ψίχουλα χωρίς ελεύθερο χρόνο για εμάς και τις οικογένειες μας
  • Οι εργαζόμενοι στα σουπερ- μάρκετ σακατεύονται, δουλεύουν με άθλιες συμβάσεις όλα αυτά τα χρόνια που οι μεγάλοι επιχειρηματίες κάνουν κάθε χρόνο και νέο ρεκόρ τζίρου.      12 δισεκατομμύρια έβγαλαν το 2022, όσο οι εργαζόμενοι παλεύουν για το ψωμί και για το γάλα με την  «κοροϊδία» των pass της κυβέρνησης.
  • Οι συνάδελφοι μας στις μεταφορικές δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ, δουλεύοντας με άθλια ωράρια και απλήρωτες υπερωρίες αυτά τα χρόνια που οι συγκεκριμένες εταιρείες έκαναν ρεκόρ κερδών. Δε δίστασαν να φτάσουν μέχρι και σε απόλυση μωρομάνας που κάτω από την παρέμβαση του σωματείου πάρθηκε πίσω.
  • Οι συναδέλφισσες μας στα νοσοκομεία δόθηκαν στους εργολάβους που χρυσοπληρώνονται από κρατικό χρήμα κάνοντας σκόντο στις πραγματικές ανάγκες μας για τα να μεγαλώνουν τα κέρδη τους.

 

Επειδή ακριβώς δεν θέλουμε να γίνει η ζωή μας «κοιλάδα των Τεμπών» και επειδή                        δεν φταίει η κακιά η (χ)ώρα αλλά  Φταίνε όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη Χώρα:

Δυναμώνουμε το σωματείο μας , γινόμαστε μέλη του με ενεργή συμμετοχή στη ζωή και τη δράση. Γιατί αν δεν έμπαιναν τα σωματεία μπροστά δεν θα γινόταν ο θρήνος ΟΡΓΗ και θα αναζητούσαμε «ατομικές ευθύνες και ανθρώπινα λάθη!»

Την Πέμπτη Απεργούμε, γιατί τα σωματεία όπως των σιδηροδρομικών , ακόμα και λίγες μέρες πριν το προμελετημένο έγκλημα προειδοποιούσαν και αγωνίζονταν για να παρθούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των επιβατών. Για να γυρνάμε ασφαλείς στα σπίτια μας!

Την Πέμπτη Απεργούμε, για να μην « πάμε και όπου βγει» στα εργοστάσια , στα Νοσοκομεία , τα σχολειά των παιδιών μας, τα μεταφορικά μέσα .

Την Πέμπτη Απεργούμε, για τη ζωή που μας αξίζει με σύγχρονα δικαιώματα, ασφάλεια της υγείας μας και της ζωής μας και ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή!