Έγγραφη απάντηση απέστειλε ο Υπουργός  Εσωτερικών, στο τεκμηριωμένο αίτημα των έξι περιοχών της χώρας (Ρόδος, Φιλιατρά, Σοχός, Κρύα Βρύση, Μακρύς Γιαλός και Αράχωβα) που κατέθεσαν με το οποίο αιτούνται την επανασύσταση των Καποδιστριακών τους Δήμων.

Το έγγραφο αφήνει ένα παράθυρο ελπίδας προς τις έξι περιοχές μια που όπως αναφέρεται το θέμα θα αποτελέσει αντικείμενο εξέτασης στο πλαίσιο συνολικής επανεκτίμησης των γεωγραφικών ορίων των Δήμων όπως καθορίστηκαν με τον Νόμο 3852/2010. Το έγγραφο κλείνει με την αιτιολογία ότι η παρούσα Κυβέρνηση δεν διαθέτει τον αναγκαίο και επαρκή νομοθετικό χρόνο για την εν λόγω επανεκτίμηση.

Οι εκπρόσωποι των περιοχών δέχθηκαν θετικά την απάντηση του Υπουργού Μάκη Βορίδη και ήδη πραγματοποιούν τηλεδιασκέψεις για τις μετέπειτα ενέργειές τους.

Σε κάθε περίπτωση κατάφεραν να θέσουν και πάλι στην ατζέντα του ΥΠΕΣ τα τεκμηριωμένα αιτήματα των περιοχών όπου ο Καλλικράτης ήταν ένας πραγματικός ολετήρας με τραγικές συνέπειες.

Πρέπει να αναφερθεί ότι από την ομάδα έχουν αποσταλεί οι φάκελοι με τη τεκμηρίωση του αιτήματος των περιοχών καθώς επίσης και ένα σχέδιο τροπολογίας στα πρότυπα του Νόμου 4600/2019 με τις τότε επανασυστάσεις σε όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου και μάλιστα έχουνε γίνει και προσωπικές επαφές με τοπικούς βουλευτές.

Η ομάδα για την επανασύσταση των Δήμων δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της μέχρι την τελική δικαίωση γιατί οι περιοχές τους μέρα με την ημέρα μαραζώνουν και τα παιδιά τους φεύγουν από τους τόπους τους.