Με τη συμμετοχή σωματείων και εργαζομένων της περιοχής, πραγματοποιήθηκε στην πύλη του νοσοκομείου Γιαννιτσών η κινητοποίηση που διοργάνωσε η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας ενάντια στην απόφαση των Διοικήσεων της Υγειονομικής Περιφέρειας και των Νοσοκομείων Γιαννιτσών και Έδεσσας να αναστείλουν την ανοικτή εφημερία του παθολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Γιαννιτσών και να διακομίζουν τους ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία στο νοσοκομείο Έδεσσας.

Πρόκειται για ένα αποφασιστικό βήμα στην κατεύθυνση της λειτουργικής συγχώνευσης των τμημάτων των δύο νοσοκομείων του νομού που υποβαθμίζει τη λειτουργία του νοσοκομείου. Η απόφαση αυτή αποτελεί επίσημη ομολογία της κατάρρευσης της λειτουργίας της παθολογικής κλινικής που εδώ και μήνες δεν έχει το ελάχιστο προσωπικό που απαιτείται για να συνταχθεί το πρόγραμμα εφημέρευσης. Και αυτό είναι αποτέλεσμα της πεισματικής άρνησης του Υπουργείου να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις γιατρών, σε συνδυασμό με την άρνηση της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ και του Αρείου και να προχωρήσει σε αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου.

 

Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν την πλήρη στελέχωση των τμημάτων των νοσοκομείων Γιαννιτσών και Έδεσσας με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, να αποσυρθεί η επικίνδυνη απόφαση για κάλυψη του έργου της παθολογικής κλινικής από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων. Απαίτησαν την μονιμοποίηση των επικουρικών και των συμβασιούχων και απέρριψαν με αποφασιστικότητα τα σχέδια για συγχώνευση/κατάργηση τμημάτων ή κλινικών, καθώς και τους σχεδιασμούς για εναλλάξ εφημέρευση τμημάτων των δύο νοσοκομείων.

 

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εργαζόμενοι, συνδικαλιστές, σωματεία και φορείς της περιοχής, μεταξύ των οποίων το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Πέλλας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας-Πέλλας, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ημαθίας-Πέλλας, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Γιαννιτσών και Περιχώρων, η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών- τμήμα της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καθώς και του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

 

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της Υγείας του λαού της περιοχής. Οργανώνουμε τα επόμενα μας βήματα, με μεγάλο αγωνιστικό σταθμό τις απεργιακές συγκεντρώσεις των σωματείων, τη Δευτέρα 1η Μάη στις 11πμ, στην πλατεία ΕΠΟΝ στον πεζόδρομο στα Γιαννιτσά και στην πλατεία Μικρών Καταρρακτών στην Έδεσσα.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αποστολίδης Χαράλαμπος