ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΟΔΙ!!

 

ΠΑΙΖΟΥΝ «ΚΟΡΩΝΑ-ΓΡΑΜΜΑΤΑ» ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ & ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ !!!

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ !!!

Σάββατο 22 Απρίλη, ώρα 12:30 μμ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Φαίνεται πως προχωρούν τα σχέδια υποβάθμισης της λειτουργίας και του νοσοκομείου Γιαννιτσών με την φημολογούμενη αναστολή της εφημέρευσης του παθολογικού τμήματος. Το Υπουργείο Υγείας, η Υγειονομική Περιφέρεια, οι Διοικήσεις των νοσοκομείων, αντί να μεριμνήσουν για κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών, ώστε να αντιμετωπιστούν οι τραγικές ελλείψεις, εξαιτίας της διαχρονικής πολιτικής των συνεχών περικοπών στα κονδύλια για την Υγεία, που έχουν οδηγήσει σε κατάρρευση ή απειλούν την λειτουργία τμημάτων και κλινικών των νοσοκομείων, συνεχίζουν στη λογική των προκηρύξεων με το σταγονόμετρο, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τους υγειονομικούς σαν περιφερόμενο θίασο, στέλνουν βροχή τα εντέλλεσθε, διαλύουν την οικογενειακή ζωή των νοσοκομειακών γιατρών, κάνουν λάστιχο τον εργάσιμο χρόνο και υποχρεώνουν τους υγειονομικούς σε εργασιακή εξουθένωση.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, πριν λίγες μέρες ο Υπουργός Υγείας εξήγγειλε τη μετατροπή όλων των δημόσιων νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), σε νοσοκομεία-επιχειρήσεις που θα πωλούν με «ευελιξία» την «υγεία- εμπόρευμα» !! Φτάνει πια ! Ως εδώ και μη παρέκει !

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας καλεί το λαό της περιοχής, τα σωματεία, τις ενώσεις, τους συλλόγους, και τους άλλους φορείς του νομού, την Σάββατο 22 Απρίλη, στις 12:30 μμ, στην κινητοποίηση που διοργανώνει σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών στην πύλη του νοσοκομείου για να απαιτήσουμε όλοι μαζί:

 

 

  • Άμεση στελέχωση με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού των τμημάτων των νοσοκομείων Γιαννιτσών και Έδεσσας ! Να αποσυρθεί η επικίνδυνη απόφαση για κάλυψη του έργου της παθολογικής κλινικής από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων !
  • Να επαναλειτουργήσει η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Έδεσσας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού !
  • Καμιά σκέψη για συγχώνευση ή κατάργηση τμημάτων ή κλινικών ή για εναλλάξ εφημέρευση τμημάτων των δύο νοσοκομείων του νομού!
  • Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις!
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και την εφημεριακή αποζημίωση του υγειονομικού προσωπικού! Όχι στη λογική των τοπικών οικονομικών κινήτρων! Άμεση εφαρμογή των τελεσίδικων αποφάσεων του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου! Ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα & Ανθυγιεινά Επαγγέλματα!
  • Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο & δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας με σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας για όλο το λαό, με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό! Όχι στην μετατροπή των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ !

 

 

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αποστολίδης Χαράλαμπος