Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο «Υπογεννητικότητα και γονιμότητα στο σήμερα», που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Στον χαιρετισμό της η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα Δερμεντζοπούλου μεταξύ των άλλων τόνισε: «Η υπογεννητικότητα, η οποία σχετίζεται άμεσα με το δημογραφικό, αποτελεί ένα μεγάλο και συνεχώς αυξανόμενο ζήτημα και ταυτόχρονα επείγουσα πολιτική προτεραιότητα στο δημόσιο διάλογο, με σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις. Απέναντι σε αυτές τις διαπιστώσεις υπάρχει μόνο ο δρόμος της θετικής και πολυμέτωπης αντιμετώπισης τόσο από την Πολιτεία, όσο και από την Αυτοδιοίκηση.
Ανοίγουμε τον δημόσιο διάλογο και συστρατευόμαστε όλες οι πολιτικές, κοινωνικές και επιστημονικές δυνάμεις της χώρας με σκοπό την υπεράσπιση της ελεύθερης επιλογής του κάθε ανθρώπου για την δημιουργία οικογένειας και την έμπρακτη στήριξή της
».

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Καθηγητής Ενδοκρινολογίας Αναπαραγωγής του ΑΠΘ Δημήτρης Γουλής, ο Καθηγητής Ψυχιατρικής του ΑΠΘ Λουκάς Αθανασιάδης και η δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Ασημίνα Φιλιοπούλου, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις αιτίες της υπογεννητικότητας και στην επίδραση που έχει η ψυχολογική επιβάρυνση στη γονιμότητα του ατόμου. Τη συζήτηση συντόνισε η βιολόγος αναπαραγωγής Δρ. Θεοδοσία Ζεγκινιάδου.