Ξενάγηση στην Έκθεση μαθητικών δημιουργιών του Πρότυπου ΕΠΑΛ Κ.Β.

 

Οι στιγμές που θαυμάζεις τη νέα γενιά είναι πολλές. Για τον παλμό, την αγωνιστικότητα, την φαντασία, το ταλέντο και φυσικά τη γνώση τους που τους ανοίγει νέους ορίζοντες.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Στάθης Καστερίδης επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης 4 Απριλίου, την Έκθεση Μαθητικών Δημιουργιών και Δράσεων των μαθητών του Πρότυπου ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης, που πραγματοποιείται στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου της Κρύας Βρύσης.

Ο κ. Καστερίδης συνοδευόμενος από μέλη του συνδυασμού του ΠΕΛΛΑ-ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ θαύμασε τις δυνατότητες των μαθητών και την διάθεσή τους να συμμετέχουν σε σημαντικές δράσεις μέσα στο σχολείο.

Τα δημιουργήματα και οι κατασκευές των μαθητών στον ηλεκτρονικό τομέα, όπως ο «έξυπνος κάδος» ή το «έξυπνο αυτοκίνητο» ήταν εντυπωσιακά, το ίδιο και οι κατασκευές από τον τομέα της μηχανολογίας και της πληροφορικής, με τους μαθητές να φτιάχνουν το εσωτερικό ενός πύργου ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Οι δράσεις τέτοιου τύπου που προβάλουν την δουλειά των μαθητών είναι ότι πιο αισιόδοξο μπορεί να υπάρχει στο μέλλον και ότι πιο ουσιαστικό μπορεί να προσφέρει η δημόσια παιδεία. «Αυτό είναι το στοίχημα για όσους ασχολούμαστε με τα κοινά» επισήμανε ο Στάθης Καστερίδης και συμπλήρωσε «το στοίχημα πως η νέα γενιά πρέπει να έχει στήριξη και δημόσια εκπαίδευση χωρίς διακρίσεις και εμείς να έχουμε σκοπό την ασφάλεια και την πρόοδο της. Και η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ρόλο σε αυτό. Έχουμε προτάσεις για το μέλλον των παιδιών μας».

Πολύ σημαντικές και οι εικονικές επιχειρήσεις με αναφορές σε μαθήματα οικονομίας και διοίκησης που αφορούσαν την τέχνη, τον πολιτισμό, τις κατασκευές, την βιομηχανία, καθώς και τον τομέα της υγείας και της ανατομίας. Αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς τους. Σίγουρα στον δήμο Πέλλας θα έχουμε να πούμε πολλά.