Τους επαινέσαμε και τους χειροκροτήσαμε σαν ήρωες, όπως πραγματικά είναι και το απέδειξαν για μια ακόμη φορά με το έργο και την προσφορά τους στο διάστημα της πανδημικής κρίσης.

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ευφροσύνη Κρητίδου

Δεσμευθήκαμε ότι οι ευχαριστίες, τα συγχαρητήρια, η αναγνώριση και η στήριξη στο έργο τους δεν θα είναι μια ευκαιριακή ανταπόδοση ή μια επιδερμική στάση λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Η πανδημική κρίση μπορεί επισήμως να έχει λήξει, όμως στην τρίχρονη σχεδόν διάρκειά της ανέδειξε κι επιβεβαίωσε το σπουδαίο υγειονομικό – ανθρωπιστικό έργο των νοσηλευτών μας και συνάμα του ιατρικού κι όλου του νοσοκομειακού προσωπικού.

Βεβαίως το έργο και η προσφορά τους ήταν και είναι πραγματικό λειτούργημα αφού αφορά και σχετίζεται άμεσα με το πολυτιμότερο κι αναντικατάστατο αγαθό του ανθρώπου που είναι η υγεία, που είναι η ίδια η ζωή.

Ως Δήμος Σκύδρας, ως Δημοτική Αρχή, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023, δηλώνουμε κι επιβεβαιώνουμε ότι είμαστε δίπλα στους νοσηλευτές μας κι όλους τους υγειονομικούς. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη και την αμέριστη συμπαράσταση μας στο έργο τους. Στηρίζουμε τους αγώνες τους για καλύτερες προσφερόμενες υπηρεσίες, για καλύτερες συνθήκες κι αμοιβές εργασίας, για πλήρη στελέχωση κι άρτια λειτουργία των υγειονομικών μονάδων με τον ανάλογο σύγχρονο εξοπλισμό.

Δηλώνουμε κι επιβεβαιώνουμε την πάγια θέση μας για την ενδυνάμωση και προαγωγή της δημόσιας υγείας, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, της ενίσχυσης των Κέντρων Υγείας και των Νοσοκομείων του Νομού μας κι όχι της υποβάθμισης, της αποδυνάμωσης και υποστελέχωσής τους. Στηρίξαμε και στηρίζουμε την ενίσχυση και την αυτάρκεια των νοσοκομείων μας. Είμαστε υπέρ της γενναίας αύξησης των χρηματοδοτήσεων για την προαγωγή του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της διασφάλισης του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας.

Ως Δήμος Σκύδρας στηρίξαμε και συνεργαστήκαμε άψογα με το Κέντρο Υγείας Σκύδρας, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια των κρίσεων και συνεχίζουμε. Ας τονιστεί ότι το Κέντρο Υγείας Σκύδρας σήκωσε μεγάλο βάρος της πανδημικής κρίσης, όταν μάλιστα μέρος του προσωπικού του, παρά τις ανάγκες και τις ελλείψεις, είχε αποσπαστεί στην Έδεσσα. Στηρίξαμε μέσω του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας δράσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) και διοργανώσαμε δράσεις εθελοντισμού, αιμοδοσίας και πρόληψης για την προστασία της υγείας των συνανθρώπων μας. Για τις δράσεις αυτές ευχαριστώ την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής – Πρόνοιας και νοσηλεύτρια ως προς το επάγγελμα Ευφροσύνη Κρητίδου και τα στελέχη του Δήμου μας αλλά κι όλους τους αιρετούς – υγειονομικούς του Δήμου μας: Στάθη Ανδρεάδη γιατρό, Κατερίνα Δημητρίου και Θεοδώρα Διμπίου νοσηλεύτριες, Ανέστη Ξυλουργίδη διασώστη ΕΚΑΒ.

Θέλω λοιπόν κλείνοντας να τονίσω για μια ακόμη φορά τη σπουδαιότητα και τη μοναδικότητα του έργου των νοσηλευτών και των υγειονομικών μας γενικότερα, γιατί μοναδική άλλωστε κι αναντικατάσταστη είναι η ανθρώπινη υγεία και ζωή,.

Να τους εκφράσω τέλος τις θερμότατες ευχαριστίες όλων μας και να τους ευχηθώ να είναι πάντα καλά, να είναι πάντα δυνατοί και χαλύβδινοι στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος και της προσφοράς!

 

                                                                                          Η Δήμαρχος Σκύδρας

                                                                                           Κατερίνα Ιγνατιάδου