«Την 21η Μάη μπορεί να γίνει ένα σημαντικό βήμα μπροστά. Να ενισχυθεί όσο πιο πολύ γίνεται το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η αισιοδοξία, η ελπίδα και το πιο σημαντικό, να ανοίξουμε τον δρόμο της ανατροπής, τον δρόμο της πραγματικής προόδου», σημείωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο βουλευτής του ΚΚΕ, και εκ νέου υποψήφιος στην Β’ Θεσσαλονίκης, Λεωνίδας Στολτίδης, από την προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Γιαννιτσά.

Στη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στον κεντρικό πεζόδρομο των Γιαννιτσών, χαιρέτισαν επίσης οι υποψήφιοι βουλευτές Πέλλας του ΚΚΕ, Ολυμπία ΠαπαδοπούλουΧατζηβασιλειάδου Κατερίνα και Φάνης Κουτούφης, ενώ παρευρέθηκαν ακόμα η Ελένη Παπαδοπούλου, ο Γιάννης Σουμελίδης και ο Μπάμπης Τσιτσάγγας, επίσης υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στη Πέλλα.

Μεταξύ άλλων, ο Λεωνίδας Στολτίδης τόνισε στην ομιλία του πως, το πραγματικά προοδευτικό σήμερα βρίσκεται στη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών, να ζει αξιοπρεπώς ο λαός με τα δεδομένα αυτού του αιώνα και όχι με τα “ελάχιστα”, να είναι εξασφαλισμένη η πρόσβαση σε δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία, το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο, να μην υπάρχουν κίνδυνοι για το λαό από την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. «Πρόοδος σημαίνει αταλάντευτη πάλη», είπε, «για το δίκιο των πολλών, σύγκρουση με το σύνολο της πολιτικής, με την στρατηγική του συστήματος. Αυτό κάνει το ΚΚΕ, σε αυτό δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις, βάζοντας στο στόχαστρο το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης. Γιατί πραγματική πρόοδος είναι η κοινωνία που ευημερούν οι πολλοί και όχι οι λίγοι».

Ακόμα, σημείωσε πως ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ προσπαθούν να κάνουν το λαό να ξεχάσει πως πήραν, όπως είπε χαρακτηριστικά, «τον δημόσιο πλούτο, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια κλπ, τα εργασιακά δικαιώματα και την ασφάλεια του λαού στους χώρους δουλειάς, στις μεταφορές κλπ, την πρόσβαση σε Παιδεία, Υγεία, και γέμισαν με αυτά τα θησαυροφυλάκια μιας χούφτας παράσιτων της κοινωνίας, τους μεγαλομετόχους μερικών δεκάδων-εκατοντάδων επιχειρηματικών ομίλων.

Συνεχίζοντας ανάφερι ότι, «προσπαθούν να μας κάνουν το λαό μας να ξεχάσει ότι κόψε ο ένας ράψε ο άλλος κλείδωσαν ολόκληρη τη ζωή του λαού μας στη φυλακή του κέρδους αυτών των λίγων παράσιτων αρπαχτικών».

(…)Δεν ήταν τα Στελέχη του ΚΚΕ ήταν που σερνόντουσαν στα κρατητήρια της Θεσσαλονίκης γιατί διαδήλωναν ενάντια στη μετατροπή του λιμανιού σε Νατοϊκό ορμητήριο, όταν τα υπόλοιπα κόμματα χειροκροτούσαν στην Βουλή τους ναζί του τάγματος Αζόφ. Ποιος μπήκε μπροστά στην Καλαμαριά, στις Συκιές, στα Φλογητά, και αλλού για να σωθούν τα λαϊκά σπίτια, από τα κοράκια των funds και ποιος από την άλλη έδωσε την δυνατότητα στα κοράκια να αγοράζουν τα δάνεια από τις τράπεζες, καθιέρωσε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, για να είναι έτοιμοι οι επόμενοι, η ΝΔ, με στρωμένο το έδαφος από τον ΣΥΡΙΖΑ, να κάνουν τις εξώσεις;

Ξέρουν πολύ καλά οι εργαζόμενοι ποιοι είναι οι κομμουνιστές, ξέρουν ότι δεν θα τα διπλώσουμε, ότι δεν συναλλασσόμαστε πίσω από κλειστές πόρτες, ξέρουν ότι δεν θα κάνουμε συμφωνίες με τη μεγαλοεργοδοσία γιατί δεν έχουμε δεσμεύσεις. Η μόνη μας δέσμευση είναι η δέσμευση απέναντι στην τάξη μας!

Σε όλους τους μεγάλους αγώνες της εργατικής τάξης των τελευταίων χρόνων, οι κομμουνιστές ήταν εκεί, στην πρώτη γραμμή: από την Cosco,την efood, τα μεταλλεία Χαλκιδικής, την Μαλαματίνα μέχρι τις τελευταίες μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη. Όταν όλοι οι δήθεν αντισυστημικοί ήταν απόντες, το ΚΚΕ ήταν παρόν, και ανέλαβε την μεγάλη ευθύνη για την οργάνωση των αγώνων.

Η συνεπής ψήφος, λοιπόν, που δίνει συνέχεια σε αυτούς τους αγώνες, που θα δώσει τη σκυτάλη στους ακόμα πιο μεγάλους αγώνες που πρέπει να ακολουθήσουν στις 22 Μάη, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ, για να τους δυσκολέψουμε, να τους στριμώξουμε, να πετύχουμε νίκες. Γιατί είναι ψήφος απέναντι στο σύστημα του κέρδους και της εκμετάλλευσης, που δίνει προοπτική, ενισχύει τον δρόμο για συνολικές, ριζικές αλλαγές.

(…)η κοκορομαχία μπορεί να έχει ανάψει για το ποιος και πως θα κυβερνήσει, αλλά σκόπιμα δε συζητιέται τι θα κάνει αυτός που θα κυβερνήσει και η αλήθεια πλέον δεν κρύβεται, οτι στα μεγάλα συμφωνούν…

Διότι όλοι πίνουν νερό στην εκταμίευση των δόσεων από το ταμείο ανάκαμψης, που σημαίνει προαπαιτούμενα και νέα βάρβαρα μέτρα για τους εργαζόμενους. Λεφτά που και αυτά είναι από τη φοροληστεία του λαού μας, που θα πάνε στις μεγάλες τσέπες μιας χούφτας παράσιτων και εμείς θα τα ξεπληρώνουμε σα να μην υπάρχει αύριο…Κοινό τους πρόγραμμα έχουν τις δεσμεύσεις από το «υπερμνημόνιο» του Ταμείου Ανάκαμψης, το Σύμφωνο Σταθερότητας, την «πράσινη ανάπτυξη», που το μόνο πράσινο που έχει είναι το χρώμα του χρήματος που γεμίζει τις τσέπες των ομίλων.

Κοινό τους πρόγραμμα είναι η στήριξη των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών, είναι η θωράκιση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων, είναι η διάσωση των τραπεζών. Μαζί ψήφισαν τα πράσινα χαράτσια, συμφωνούν στα ματωμένα πλεονάσματα που πληρώνει ο ελληνικός λαός. Όλοι τους μας μπλέκουν ακόμα πιο βαθιά στους επίκινδυνούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ. Εξάλλου και τα παιδιά των διεθνών οίκων μόνοι τους λένε οτι «αναμένουμε συνέχιση των πολιτικών».

Γι’ αυτό μαλώνουν για το ποιος αντιγράφει ποιόν, μαλώνουν για το ποιανού το πρόγραμμα είναι πιο κοστολογημένο και εγκεκριμένο από την ΕΕ! Εμείς όμως ξέρουμε καλά τι σημαίνει κοστολογημένο πρόγραμμα, τι σημαίνει αντοχές της οικονομίας. Σημαίνει πόσα κέρδη θέλουν και πρέπει να βγάζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και τίποτα παραπάνω. Οι ανάγκες μας έτσι κοστολογούνται!

(…)Το κριτήριο λοιπόν για τον λαό δεν αλλάζει, όσες κάλπες κι αν αποφασίσουν να στήσουν τα κόμματα του κεφαλαίου. Αυτό που κρίνεται είναι το πώς ο ίδιος θα βγει πιο δυνατός, για να αντιπαλέψει την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, τα επόμενα αντεργατικά νομοσχέδια που θα υπηρετούν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Γι’ αυτό χρειάζεται τα κόμματα που θα κυβερνήσουν να τρέμουν τη γη κάτω από τα πόδια τους με ένα δυνατό ΚΚΕ να τους χαλάει τη σούπα, να πρωτοστατεί στην οργάνωση των διεκδικήσεων, να βάζουμε φρένο, να αποσπάμε κατακτήσεις, να ακούγεται δυνατά η φωνή της εργατικής τάξης μέσα κι έξω από τη Βουλή! Ας τα βρουν μεταξύ τους, αυτοί που διεκδικούν να είναι ο βασικός κορμός της επόμενης κυβέρνησης, αλλά και οι υπόλοιποι που άλλα έλεγαν πριν για ανοχή και στήριξη σε προοδευτική διακυβέρνηση και άλλα λένε τώρα!

Καμία ψήφος να μη σκορπιστεί σε κόμματα που θα την παζαρέψουν για καρέκλες μετά τις εκλογές. Καμία ψήφος να μη σκορπίσει σε ντεμέκ αντισυστημικούς που είναι συστημικοί μέχρι το μεδούλι.

Μόνοι τους λοιπόν αυτοί και όλοι μας. Να ακουστούν δυνατά οι δικές μας ανάγκες, τα δικά μας θέλω!

Στο χαιρετισμό της, η Κατερίνα Χατζηβασιλειάδου , σημείωσε μεταξύ άλλων πως από τους περισσότερους από 400 νόμους που πέρασε η ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% και το ΠΑΣΟΚ το 70% και πρόσθεσε: « Έχουν κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα. Δείτε τα προεκλογικά τους προγράμματα, για τις 50 και τις 100 ημέρες. Θα έλεγε κανείς ότι έχουν γραφτεί από το ίδιο χέρι. Χέρι που ψήφισε το νόμο Χατζηδάκη, την υπουργική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε υποχρεωτική την αντιπροσώπευση των εργοδοτών στην Ένωσή τους κατά 51% για να είναι έγκυρη μια ΣΣΕ, που τα συνδικάτα πρέπει να παρουσιάζουν οικονομοτεχνική μελέτη που να αποδεικνύει ότι δεν θίγεται η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων του κλάδου, χέρι που ψήφισε τη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

(…)Με αυτούς τους νόμους που μένουν ανέγγιχτοι, οι εποχιακοί εργαζόμενοι στις βιομηχανίες κομπόστας στο νομό μας θα δουλέψουν τη φετινή σεζόν 7 μέρες την εβδομάδα, ήλιο με ήλιο, χωρίς βάρδιες και ρεπό, με την ανασφάλεια αν θα συμπληρώσουν τα απαιτούμενα ένσημα για να βγουν στο ταμείο ανεργίας τον χειμώνα, με τα εργατικά ατυχήματα να κρέμονται κάθε λεπτό πάνω από το κεφάλι τους, αφού τα μέτρα ασφάλειας μέσα στους χώρους δουλειάς είναι ανύπαρκτα και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν ξηλωθεί από όσε κυβερνήσεις πέρασαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Σε όλο το νομό συναντάμε εργαζόμενους με ανύπαρκτες εργασιακές σχέσεις, που τις σχεδιάζουν δουλεμπορικά γραφεία παρέα με την εργοδοσία και στελέχη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, τα οποία ιδρύθηκαν με τις ευχές υπουργού και βουλευτών της ΝΔ στο νομό.

Εφτά ημέρες έμειναν μέχρι το άνοιγμα της κάλπης. Κάθε ψήφος στα αστικά κόμματα, μικρά και μεγάλα θα γίνεται βόλι και θα γυρνάει στο λαό. Ψήφος λοιπόν στο ΚΚΕ για να είναι πιο ισχυρός ο λαός την επόμενη ημέρα! Γιατί μόνο το ΚΚΕ μπορεί, και το έκανε, να μεταφέρει τις αγωνίες και τα δίκαια αιτήματα των λαϊκών ανθρώπων μέσα στη Βουλή, να παλέψει για αυτά».

Στον χαιρετισμό του, ο Φάνης Κουτούφης τόνισε πως οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Πέλλας δεν έχουν κανέναν λόγο να ψηφίσουν στις εκλογές «ένα από τα κόμματα τα οποία τους κορόιδεψαν, τους είπαν ψέματα, τους οδηγούν στην εξαθλίωση και τους πετούν τελικά έξω από την παραγωγική διαδικασία. Δεν έχουν κανένα λόγο να ψηφίσουν εκείνους οι οποίοι υπηρετούν και στηρίζουν την πολιτική που ευθύνεται για τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και δυσκολεύουν διαρκώς τη ζωή τους. Αντίθετα, έχουν κάθε λόγο να στείλουν μήνυμα καταδίκης αυτής της πολιτικής και ταυτόχρονα ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την ψήφο στο ΚΚΕ.

Άλλωστε από τις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις που αναπτύχθηκαν και στη Πέλλα το προηγούμενο διάστημα, υπήρξαν μικρές κατακτήσεις που έδωσαν μια ανάσα στους παραγωγούς, αλλά και στην τοπική οικονομία. Έτσι το σύνθημα που προβάλει το ΚΚΕ, ότι ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, βρήκε ουσιαστικό αντίκρισμα και υλοποίηση στον αγώνα που δόθηκε και συνεχίζει να δίνεται από τους κερασοπαραγωγούς.

Στις 21 Μάη κοκκινίζουμε τις κάλπες για να γίνουμε αφέντες του πλούτου που παράγουμε, γιατί ένα ισχυρό ΚΚΕ θα σημαίνει ισχυρός λαός».

Στο χαιρετισμό της, η Ολυμπία Παπαδοπούλου αναφέρθηκε στην εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα Υγείας της περιοχής, με σοβαρές ελλείψεις τόσο στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, όσο και στα κέντρα Υγείας των χωριών της περιοχής. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αντίστοιχη κατάσταση στα σχολεία της περιοχής, αποτέλεσμα της πολιτικής που υπηρέτησαν όλες οι αστικές κυβερνήσεις.

«Δεν υπάρχει πολυτέλεια για χαμένο χρόνο», είπε, και πρόσθεσε, «καλούμε όλους τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές να σκεφτούν και να προβληματιστούν, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, σε όλες τις μάχες που έχουμε μπροστά μας. Στους καθημερινούς αγώνες αλλά και στη κάλπη. Δυνατό ΚΚΕ στη βουλή για να νικήσουν οι ανάγκες μας για να νικήσει ο λαός!».