Από την 1η Ιουνίου, χιλιάδες παιδιά στη χώρα μας θα μπουν στη δοκιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων για την εισαγωγή στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η προσπάθεια των τελευταίων μαθητικών τους χρόνων καταλήγει σε αυτές τις εξετάσεις που συχνά χαρακτηρίζονται σκληρές και σίγουρα επίπονες για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Πολλοί από τους μαθητές και τις μαθήτριες επενδύουν στα αποτελέσματα τους κόπους και τα όνειρα των μαθητικών τους χρόνων. Οι εξετάσεις αυτές θα αποδειχθούν σίγουρα σημαντικός σταθμός στη ζωή των περισσότερων παιδιών, αλλά δεν καθορίζουν όλη μας τη ζωή. Εμείς οι εκπαιδευτικοί που ζούμε τις εξετάσεις αυτές με τους μαθητές μας κάθε χρόνο, συμπάσχουμε στη δικαιολογημένη αγωνία τους και στο αναμενόμενο άγχος τους, αλλά συνιστούμε ψυχραιμία που σίγουρα θα αποδειχθεί ο καλύτερος βοηθός των παιδιών αυτές τις τελευταίες μέρες. Η συμμετοχή τους στη διαδικασία των εξετάσεων, άσχετα από το αποτέλεσμα, είναι από μόνη της ένα πρώτο εφόδιο για τις προκλήσεις που θα συναντήσουν στο μέλλον και στη ζωή που τώρα ανοίγεται μπροστά τους και σίγουρα τους επιφυλάσσει κι άλλες ευκαιρίες. Ευκαιρίες που τώρα δεν μπορούν ακόμη να τις αναλογιστούν. Σεβόμενοι τους κόπους και την προετοιμασία τους, τους ευχόμαστε με υπομονή και επιμονή να καταφέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα που μπορούν, αλλά να έχουν πάντα στο μυαλό τους ότι σίγουρα θα έχουν κι άλλες ευκαιρίες στη ζωή τους για να πετύχουν τους στόχους τους. Κι αν οι ευκαιρίες αυτές δεν έρθουν εύκολα, θα τις δημιουργήσουν μόνοι τους με τη δύναμη και το πάθος της νιότης τους!

Καλή επιτυχία στα παιδιά μας, λοιπόν, καλή υπομονή στους γονείς και τους δικούς τους ανθρώπους και τέλος, καλή δύναμη και στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, που με τον επαγγελματισμό και την υπευθυνότητά τους ευχόμαστε να διεξάγουν και τις φετινές εξετάσεις με απόλυτη επιτυχία,  αναδεικνύοντάς τες ως έναν από τους πιο αδιάβλητους και αξιόπιστους θεσμούς στην ελληνική κοινωνία.

Για το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Πέλλας

Ο Πρόεδρος                                  Ο Γ. Γραμματέας

Σουκιούρογλου Γιάννης                        Χατζόγλου Φώτης