Τα τελευταία χρόνια η Θάσος έχει βάλει για τα καλά το στίγμα της στο καλεντάρι αγώνων βουνού διοργανώνοντας με επιτυχία έναν πραγματικά εντυπωσιακό αγώνα!

Μεγάλη διάκριση για τον Εδεσσαίο δρομέα Χρήστο Σωτήρτση που πρωταγωνιστεί πλέον στις υπεραποστάσεις τερματίζοντας 5ος στον 6ο Θεαγένειο δρόμο αποστάσεως 104 χιλιομέτρων στην Θάσο με επόμενο σταθμό το Σπάρταθλον.

Η διαδρομή ήταν ιδιαίτερα απαιτητική και με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, καθώς η θετική υψομετρική είναι περίπου 1400μ. και σε συνάρτηση με το χρονικό όριο αποκλεισμού των 15 ωρών αλλά και οι εναλλαγές καιρικών συνθηκών (από ζέστη σε κρύο αέρα) καθιστά την όλη προσπάθεια ακόμη πιο δύσκολη.

Η διαδρομή του αγώνα των 104 χιλιομέτρων, πρόκειται ουσιαστικά για την απόλυτη περιμετρική διάσχιση του νησιού και για αυτόν τον λόγο υπάρχει και μια απόσταση 11 χιλιομέτρων που είναι χωματόδρομος, στο ακρωτήριο της Σαλιάρας, ανάμεσα στην Χρυσή Αμμουδιά και τον Λιμένα. Το ακρωτήρι αυτό έχει μοναδικής ομορφιάς κόλπους και μικρές παραλίες και αξίζει κάθε χιλιόμετρο του. Ξεδιπλώνεται στο μεγαλύτερο μήκος της δίπλα στην θάλασσα καθιστώντας της πολύ ελκυστική, πράγμα που είναι πολύ σημαντικό σε τόσο μεγάλες αποστάσεις όπου η ανία είναι μέρος της συνολικής επιβάρυνσης. Κατά μήκος της υπήρχαν σημεία τροφοδοσίας και ελέγχου, 18 συνολικά σε απόσταση μεταξύ τους από 5 έως 7 χιλιόμετρα.

 Δεκαοκτώ αθλητές τερμάτισαν στα 104 χλμ. του Θεαγένιου Δρόμου Θάσου που διεξήχθη την Κυριακή 7 Μαΐου 2023.

 

Νικητής αναδείχτηκε ο Ρουμάνος Ιούλιαν Σέρμπαν με 9:50:26. Δεύτερος ήταν ο Αναστάσιος Πλιουγουρίδης με 10:23:00 τρίτος ο Θεόφιλος Σαρηγιάννης με 10:25:32 τέταρτος ο Εχστέιν Κρίστιαν με 10:42:44 και πέμπτος ο δικός μας Εδεσσαίος Σωτήρτσης Χρήστος με 10:56:29.