Το Γλωσσάρι αποτελεί έναν αλφαβητικό οδηγό, που έχει γραφτεί για νεφροπαθείς και στοχεύει στην ενημέρωση τους, αλλά και στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του ευρέως κοινού.
Η πρώτη Πανελλήνια παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει το Σάββατο 10 Ιουνίου και ώρα 7.00 μμ. στον Πολυχώρο Πολιτισμού “Χρήστος Λαναράς”, Αίθουσα Έρια (Αφών Λαναρά & Φ. Δ.. Πεχλιβάνου, Νάουσα 592 00).
Την Παρουσίαση θα συντονίσει η Δώρα Μπαλτατζίδου (Αντιδήμαρχος Οικονομικών–Διοικητικών), ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Κυριαζής Κόλβατζης (Ιδιοκτήτης Μ.Χ.Α Ίασις, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, μετεκπαιδευθείς στο Λονδίνο).
Οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι του πάνελ προερχόμενοι από διαφορετικά γνωστικά πεδία που θα μιλήσουν για το εν λόγω σύγγραμμα με βάση την ιδιότητα τους και υπό τη δική τους οπτική γωνία θα είναι οι εξής:
Αγγελική Κομποχόλη (Φιλόλογος, Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών, Διδάσκουσα στο Ευρωπαϊκό  Ινστιτούτο Επικοινωνίας, Συγγραφέας, Μέλος του Writers Capital Foundation).
Η Ειρήνη Ντούρα Καββαδία  (Συγκριτική & Υπολογιστική Γλωσσολόγος–Λογοτέχνης, Γενική  Γραμματέας του Writers Capital Foundation) θα μιλήσει ως εκπρόσωπος των εκδόσεων Writers International Edition.
Θεόδωρος Χήρας (Νεφρολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ, Σισμανόγλειο ΓΝ Αττικής)
Παναγιώτα Βενέτη (Νεφρολόγος, επιστημονικά υπεύθυνη Μ.Τ.Ν Διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο Θεσσαλονίκης &  συνεργάτης Μ.Χ.Α. Ίασις)
Χαρούλα Μπέκα (Προϊσταμένη Μ.Χ.Α Ίασις)
Γιώργος Σαρδέλης (Οικονομολόγος, Συγγραφέας, Μέλος του Writers Capital Foundation).
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Νάουσας
Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης : Writers Capital International Foundation, Youth WCIF, Academy Language Centres, Hellenic Media Group, Museum Radio Thessaloniki, Ermionida Magazine, H2O Olympiad