«Ακόμα και το μεγαλύτερο ταξίδι ξεκινάει με ένα μονάχα βήμα»

ΝΙΩΣΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ
ΟΔΗΓΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ
ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ…

… Γίνετε και εσείς «Μαχητές του Ντάο»

Μετά την επιτυχία του πρώτου βιβλίου της σειράς «Οι Μαχητές του Ντάο» έρχεται η νέα περιπέτεια με τίτλο «Υπόθεση Λυπημένο Πάντα». Σ’ αυτή, τα παιδιά (από 5 ετών) καλούνται να λύσουν έναν μυστηριώδη γρίφο και να αναλάβουν δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή, ένα ζήτημα που μας αφορά όλους.

Στο καινούριο της βιβλίο, η περιβαλλοντολόγος και βραβευμένη με Κρατικό Βραβείο συγγραφέας, Ελένη Ανδρεάδη μάς προσκαλεί να ζήσουμε καλά, με σεβασμό στον εαυτό μας, στους άλλους και στη Γη, το σπίτι μας. Ο κόσμος μάς χρειάζεται και οι Μαχητές του Ντάο επιστρέφουν για να φέρουν ισορροπία στον πλανήτη!

Οι Μαχητές του Ντάο
Υπόθεση Λυπημένο Πάντα

Συγγραφέας: Ελένη Ανδρεάδη
Εικονογράφηση: Γιάννης Σκουλούδης
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία
Σειρά: Οι Μαχητές του Ντάο
Σελίδες: 80
Ηλικία: Από 5 ετών
Εξώφυλλο: Σκληρό
Χρόνος έκδοσης: 11 Μαΐου 2023
Τιμή: 11 €
Βρείτε το βιβλίο σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στην επίσημη σελίδα του εκδοτικού: https://bit.ly/3HHFi3Q

Ακούστε το τραγούδι των Μαχητών του Ντάο, Η Δύναμη, Εσύ
από την Αθηνά Ανδρεάδη και δείτε τους ήρωες να ζωντανεύουν σε κινούμενα σχέδια.

Το Σάββατο, 27/5 στις 12:00 θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου στο βιβλιοπωλείο Booktique (Πατριάρχου Ιωακείμ 21, Κολωνάκι). Η Ελένη Ανδρεάδη θα μυήσει μικρούς και μεγάλους στον μυστικό κόσμο των Μαχητών του Ντάο μέσα από παιχνίδι, ζεν διαλογισμό και μπόλικο μυστήριο.

Μια νέα περιπέτεια ξεκινά!

Ο Του και η Ντι είναι δυο αδέρφια που πάνε σε ένα διαφορετικό σχολείο. Το σχολείο τους είναι στη σοφίτα του σπιτιού τους Εκεί, κάθε Σάββατο, μαθαίνουν πώς να είναι μαχητές: οι Μαχητές του Ντάο, που υπερασπίζονται την ισορροπία στον πλανήτη. Δάσκαλός τους είναι ο Κινέζος παππούς τους και ταξιδιώτης του χρόνου, ο Σίφου.

Αυτή τη φορά ο παππούς Σίφου το παράκανε στο μυστήριο. Η καινούρια υπόθεση που έχει αναθέσει στον Του και την Ντι είναι ένας ακαταλαβίστικος γρίφος για ένα λυπημένο πάντα. Ένας αρχαίος κινέζικος μύθος θα οδηγήσει τα παιδιά σε αναπάντεχες περιπέτειες στην πόλη της Αθήνας, αλλά οι Μαχητές του Ντάο δε θα τo βάλουν κάτω. Διότι τα ζώα του πλανήτη κινδυνεύουν και αυτοί μονάχα μπορούν να τα σώσουν…

Bonus-έκπληξη

– Νιώσε τη δύναμη – Συνταγή Φεγγαρόπιτας Ντάο
Η συγγραφέας και η Κλειώ Μαυρίκου, ζαχαροπλάστισσα, Instagrammer και δημιουργός του babygram.gr προτείνουν μια υγιεινή συνταγή.

– Ασκήσου με τους Μαχητές του Ντάο
Γνωρίστε τον διαλογισμό Μέττα και νιώστε μεγαλύτερη στοργικότητα και συμπόνια μέσω μιας ευχής.

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει παράρτημα με πληροφορίες και δραστηριότητες. Επιπλέον, πειράματα, ιδέες και υλικό δραστηριοτήτων περιλαμβάνονται σε QR code.

Λίγα λόγια…

… για τη συγγραφέα

Η Ελένη Ανδρεάδη γεννήθηκε στο Λονδίνο. Ταξίδεψε και δούλεψε σε πολλές χώρες, όπως στην Αγγλία, τη Γερμανία και την Αμερική, όπου ειδικεύτηκε στην Περιβαλλοντική Πολιτική και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Όταν γύρισε στην Ελλάδα, ίδρυσε τη βραβευμένη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Πράκτορες του Πλανήτη», η οποία προσκαλεί τα παιδιά να σώσουν τον πλανήτη μέσα από μυστικές αποστολές και έχει αγγίξει πάνω από 100.000 παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα. Το πρώτο βιβλίο της, Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη, απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου στην κατηγορία Βιβλίου Γνώσεων 2015. Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν τα πέντε βιβλία της σειράς «Πράκτορες του Πλανήτη», καθώς και τα βιβλία Ο Τζάστιν Γκρέι και οι Φύλακες της Γης, Ένα σύννεφο για τα γενέθλιά μου και Γιατί σβήσαμε το γράμμα Β, όπως και το πρώτο βιβλίο της σειράς «Μαχητές του Ντάο: Υπόθεση Ηλιακό Τσάι».
Τον Οκτώβριο του 2022 ανέβηκε στο Θέατρο Βέμπο παράσταση με τίτλο «Πράκτορες του Πλανήτη: Τα τέρατα των θαλασσών» βασισμένη στα βιβλία της επιτυχημένης σειράς της Ελένης Ανδρεάδη.

… για τον εικονογράφο

Ο Γιάννης Σκουλούδης (Δον Αρμαντίγιο) γεννήθηκε το 1991 στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα. Στην ηλικία των 15 εισήχθη στη Σχολή Καλών Τεχνών, με την ειδική κατηγορία ιδιαίτερης καλλιτεχνικής προδιάθεσης. Έκτοτε έχει ασχοληθεί με διάφορους τομείς των εικαστικών και από το 2017 κυρίως με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Έχει διακριθεί με έπαινο στον 62ο διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, στην κατηγορία της εικονογράφησης.