Προμήνυμα ότι οι ψήφοι θα πέσουν βροχή στην κάλπη, χαρακτήρισε ο Ρίζος Μαρούδας, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας, την δυνατή βροχή που ξεκίνησε λίγη ώρα πριν την έναρξη της προεκλογικής συγκέντρωσης  του ΚΚΕ στην Έδεσσα, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στην πλατεία Μικρών Καταρρακτών.  Τελικά η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου.

Στη συγκέντρωση χαιρέτησαν οι υποψήφιοι βουλευτές Πέλλας του ΚΚΕ Μπάμπης Τσιτσάγγας και Γιάννης Σουμελίδης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της περιοχής.

Στάθηκαν στην υποστελέχωση των δημόσιων δομών υγείας και στην υποβάθμιση των δύο νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών ιατρείων που στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού, με δραματικές επιπτώσεις στην πρόσβαση του λαού στις υπηρεσίες υγείας. Επίσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια μεταποίησης της αγροτικής παραγωγής με τους μισθούς πείνας και την απουσία μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας, την απίστευτη εντατικοποίηση και τα συχνά εργατικά ατυχήματα. Αλλά και στα προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτών που αγωνιστικά παλεύουν για τιμές στα προϊόντα που να τους εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα, για ασφάλιση της παραγωγής και αποζημιώσεις για τις καταστροφές από τα καιρικά φαινόμενα. Και σημείωσαν πως για όλα αυτά το ΚΚΕ  πάλεψε μαζί με το λαό και στήριξε τις διεκδικήσεις του.

Σ’ αυτή την πείρα του λαού της περιοχής στάθηκε μεταξύ άλλων ο Ρίζος Μαρούδας και ιδιαίτερα στην εμπειρία του αγώνα των αγροτών που κατάφερε  μικρές νίκες, ικανοποίηση μέρους των διεκδικήσεων τους. Κάλεσε λοιπόν τον κόσμο να βγάλει συμπεράσματα  και διδάγματα μέσα από τη συμμετοχή του στο κίνημα και μέσα από την κοινή του πάλη με τους κομμουνιστές. «Υπάρχει δυνατότητα να βάλουμε ένα φρένο στην όποια κυβέρνηση βγει. Οσο πιο ανίσχυρη είναι η κυβέρνηση, πιο αδύναμη και όσο πιο ισχυρό το ΚΚΕ θα έχεις μεγαλύτερες δυνατότητες να κινητοποιήσεις περισσότερο κόσμο και να έχει θετικά αποτελέσματα στην καθημερινότητά του» είπε.

«Είναι η δύναμη του ΚΚΕ μέσα από το κίνημα μαζί με τον λαό που μπορεί να δώσει λύσεις.

Φανταστείτε ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ τι δυναμική θα δώσει στο λαό για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του απέναντι στην όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση προκύψει.  Γι αυτό λέμε ότι είναι μάχη του κάθε ανθρώπου που σήμερα καταλαβαίνει ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι δική του ενίσχυση, είναι ενίσχυση του παρόντος και του μέλλοντός του. Είναι μάχη του καθένα και της καθεμιάς. Και σ’ αυτή την μάχη θα πρέπει να μπούμε όλοι χωρίς να λογαριάσουμε κόπο και χρόνο,

Να πείσουμε όσο δυνατόν περισσότερους για τη δυνατότητα να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης της πολιτικής που θυσιάζει τη ζωή και τα δικαιώματά τους για τα κέρδη των λίγων. Να εκφράσουν  την οργή και την αγανάκτηση που έχουν και μέσα στην κάλπη.

Πάμε να δώσουμε τη μάχη με αέρα, με αυτοπεποίθηση, με επιθετική διάθεση γιατί έχουμε όλα τα δίκια του κόσμου. Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα φέρει ελπίδα, ανάταση και νέες δυνάμεις. Το πρώτο μήνυμα θα το πάρουν στις 10 Μάη με τις φοιτητικές εκλογές», κατέληξε.