♦ Το Κέντρο Πρόληψης «Πυξίδα» σε ειδική εκδήλωση-Webinar για την «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση», που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

 

 

Μπορεί το άγχος να λειτουργήσει ως θετικός παράγοντας επιτυχίας, ειδικά στην περίπτωση των μαθητών που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση;

Οι ειδικοί επιστήμονες απαντούν καταφατικά στο ερώτημα αυτό, καθώς πρόκειται για μια… μυστική δύναμη της φύσης, η οποία, με τη χρήση κάποιων «στρατηγικών», μπορεί να αξιοποιηθεί θετικά και αποτελεσματικά από τους μαθητές, αλλά και από τους ενήλικες.

Το πώς μπορεί να συμβεί, αυτό  θα αναλυθεί από την κλινική-κοινωνική ψυχολόγο, και επιστημονικό στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης «Πυξίδα», Χρυσάνθη Κολύβα, η οποία συμμετέχει ως εισηγήτρια σε ειδική εκδήλωση-Webinar. Αυτή θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 (4:30 μ.μ.-6 μ.μ.), με θέμα «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση», και συνδιοργανώνεται από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών και το Τμήμα Απασχόλησης, Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Εθελοντισμού και Προαγωγής της Υγείας, το Κέντρο Πρόληψης «Πυξίδα» και την εταιρεία Career Gate, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Το webinar απευθύνεται σε γονείς, κηδεμόνες, μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς, και η συμμετοχή σε αυτό είναι ελεύθερη και δωρεάν. Κατά τη διάρκειά του θα συζητηθούν θέματα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού και διαχείρισης άγχους.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 4:30 μ.μ. με χαιρετισμό του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών, και προέδρου του Κέντρου Πρόληψης «Πυξίδα», Σίμου Δανιηλίδη, για να ακολουθήσουν οι ειδικές εισηγήσεις, και συγκεκριμένα:

  • 4:40 μ.μ.: Δημοτικό Κέντρο Σχολικού Επαγγελματικού

 Προσανατολισμού-Σύντομη παρουσίαση έργου

-Νικολέττα Δαλάτση, ψυχολόγος MSc, αν. προϊσταμένη   Τμήματος Απασχόλησης, Επαγγελματικού Προσανατολισμού,  Εθελοντισμού και Προαγωγής της Υγείας

  • 4:50 μ.μ.: Άγχος: Η μυστική δύναμη της φύσης-Πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας

-Χρυσάνθη Κολύβα, κλινική-κοινωνική ψυχολόγος, επιστημονικό στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης «Πυξίδα»

  • 5:05 μ.μ.: Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

-Θανάσης Λέλες, επιστημονικός υπεύθυνος Career Gate

  • 5:30 μ.μ.: Σχόλια-ερωτήσεις

 

Οι μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, θα πρέπει να ακολουθήσουν τον σύνδεσμο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Join Zoom Meeting που είναι ο  https://us06web.zoom.us/j/88587316292?pwd=VzZTcHN5a3VSaHZ1M0ZtWmhjYm9Fdz09, και χρησιμοποιώντας για τη σύνδεσή τους τούς κωδικούς: Meeting ID: 885 8731 6292 – Passcode: 123456.