Συλλήψεις για κλοπές και παραμέληση ανηλίκου

· Σε συνέχεια του από 17 Μαΐου 2023 Δελτίου Τύπου, αναφορικά  με τη σύλληψη 4 ατόμων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και της διακεκριμένης κλοπής και τον σχηματισμό δικογραφίας σε 3 συνεργούς τους, μετά από ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ακόμη μία ημεδαπή γυναίκα εκ των συνεργών που αναζητούνταν, καθώς επίσης και μία ημεδαπή γυναίκα, μητέρα της ανήλικης που είχε συλληφθεί αρχικά, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Σε επιπλέον έρευνες που διενεργήθηκαν σε 3 οικίες συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 4 ρολόγια και 2 κοσμήματα η νομιμότητα κατοχής των οποίων ερευνάται, το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, 7 κινητά τηλέφωνα και  2 κάλυκες φυσιγγίων.

· Συνελήφθη χθες (17 Μαΐου 2023) το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, ημεδαπή γυναίκα, καθώς νωρίτερα της ίδιας ημέρας, αφαίρεσε με την μέθοδο της απασχόλησης, από την κατοχή ημεδαπού, το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ. Επίσης διαπιστώθηκε ότι προχθές το πρωί αφαίρεσε με τον ίδιο τρόπο από την κατοχή του παραπάνω ημεδαπού, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ. Στην κατοχή της ημεδαπής, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 40,40 ευρώ. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών.

Εξιχνίαση κλοπών Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου μαζί με συνεργό τους, διέρρηξαν δύο φορές την περίφραξη επιχείρησης που βρίσκεται σε περιοχή της Ημαθίας και αφαίρεσαν από τον προαύλιο χώρο, διάφορες ηλεκτρικές συσκευές, αντικείμενα και εργαλεία, συνολικής αξίας 18.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα. Μέρος των κλοπιμαίων εντοπίστηκε και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό τους.