Στην Έδεσσα το Σάββατο 27/05/2023 και ώρα 19:00, στο Πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Έδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, ο σύλλογος πολυτέκνων οικογενειών «ΟΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ» σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας, διοργάνωσε τελετή βράβευσης αριστούχων μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και μητέρων που απέκτησαν 4ο  τέκνο την τελευταία τριετία.

Μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου και ο Καθηγούμενος της π. Εφραίμ, ο οποίος παρέδωσε δια των εκπροσώπων του π. Τιμοθέου και π. Παϊσίου ευλογίες και συμβολικά ποσά σε 163 μαθητές, 20 μητέρες και 2 υπερπολύτεκνες οικογένειες με 12 και 10 παιδιά.

Την εκδήλωση ευλόγησε Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ιωήλ. Απεύθυναν   χαιρετισμό, ο Βουλευτής Πέλλας κ. Σταμενίτης Διονύσιος, η Βουλευτής Πέλλας κ. Τζάκρη Θεοδώρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Τζαμτζής Ιορδάνης, ο πρώην Δήμαρχος Έδεσσας και υποψήφιος Βουλευτής κ. Γιάννου Δημήτριος. Επίσης παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, Ο συνταγματάρχης της ΙΙ Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού κος Μυλώσης Κωνσταντίνος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κος Περδικάτσης Πέτρος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πέλλας κος Γιώτης Ζώης,  η Αντιδήμαρχος Έδεσσας Κα Κατσάρα – Βλάχου Μαρία, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας κ. Φίλιππος Γκιούρος, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Δ. Έδεσσας κα. Ιατρίδου – Βλαδίκα Αναστασία, η υποψήφια Βουλευτής Πέλλας κα Σαραλιώτου Μαρία, ο πρόεδρος του συλλόγου των τριτέκνων Έδεσσας κ. Πουρτουλίδης Σταύρος, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Έδεσσας κ. Μποζίνης Αναστάσιος.  Ο πρώην υπουργός κ. Καρασμάνης Γεώργιος απέστειλε στην Ι. Μονή και στο σύλλογο μας σχετική επιστολή. Ο π. Τιμόθεος συγκίνησε με την ομιλία του και μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του γέροντα Εφραίμ.

 

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Μίσχος Γεώργιος, αφού ευχαρίστησε την Ιερά Μονή,  τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτης μας κ.κ. Ιωήλ και όλους τους παρευρισκομένους επισήμανε τον δημογραφικό κατήφορο στον οποίο βαδίζει η χώρα μας.

Καλωσόρισε και κάλεσε σε σύντομο χαιρετισμό τους συναδέλφους προέδρους πολυτέκνων που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Συγκεκριμένα παρευρέθησαν στην εκδήλωση οι εξής πρόεδροι συλλόγων: Ο κ. Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος του συλλόγου « ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ» Θεσσαλονίκης, ο κ. Βοΐδης Ιωάννης της Καβάλας, ο κ. Σμολοκτός Νικόλαος της Δράμας, η κα. Κυριάκου Ιφιγένεια της Χαλκιδικής, ο κ. Μπεκρής Κωνσταντίνος των Γιαννιτσών, ο κ. Ιωαννίδης Κυριάκος της Κοζάνης, ο κ. Γκίτσος Γεώργιος της Καστοριάς και η κα. Πράππα Σουλτάνα της Μαγνησίας.

Τέλος το Δ. Σ. του Συλλόγου μας θα ήθελε να ευχαριστήσει για την προσφορά τους στην εκδήλωση τους παρακάτω:

α.  Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Έδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ

β.   Τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή

γ.   Τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Μουράτογλου Ιωάννη

δ. Την Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Δ. Έδεσσας κα. Ιατρίδου – Βλαδίκα Αναστασία

ε.   Την Δήμαρχο Σκύδρας κα. Ιγνατιάδου Αικατερίνη

στ. Την Αντιδήμαρχο  Σκύδρας κα Κρητίδου Ευφροσύνη

ζ.   Τον Δήμαρχο Αλμωπίας Κο. Μπάτση Χρήστο.

η.   Την παραδοσιακή οικοτεχνία τροφίμων «ΤΣΕΝΤΕΜΙΔΗΣ»

 

 

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

Μίσχος Στ. Γεώργιος