Ο υποψήφιος βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επισκέφτηκε σήμερα Τετάρτη την Αραβησσό, μαζί με την Προϊσταμένη του Υποκαταστήματος Βέροιας κ. Μ. Παππά και υπηρεσιακούς του ΕΛΓΑ, καθώς και τον Δήμαρχο και προσωπικό της ΔΑΟΚ Πέλλας, όπου έγινε αυτοψία σε καλλιέργειες που δέχτηκαν εκτεταμένες ζημιές από τις πρόσφατες βροχές και χαλαζοπτώσεις.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας και παραγωγοί έδειξαν τις εκτεταμένες ζημιές, κυρίως από το χαλάζι που έπληξε τις καλλιέργειές τους. Ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε πως είναι επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες καταγραφής και αναγγελιών άμεσα, ώστε αφού ολοκληρωθεί η εκτιμητική διαδικασία, να πιστωθούν αποζημιώσεις στους δικαιούχους γρήγορα και δίκαια.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, ήδη ο ΕΛΓΑ ενισχύεται με προσωπικό, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις αρκετές ζημιές που έχουν προκύψει. Επιπλέον, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες από την ΠΕ Πέλλας για την κήρυξη της πληγείσας περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθώς διαπιστώθηκαν ζημιές σε υποδομές, κατοικίες, καταστήματα και επιχειρήσεις. Με αυτόν τον τρόπο οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης θα μπορέσουν να αποκαταστήσουν τις ζημιές σε δημόσιες υποδομές. Ακόμα, προχωρούν οι διαδικασίες για την οριοθέτηση της περιοχής από τη ΓΔΑΕΦΚ ώστε να ακολουθήσει η μέριμνα της κρατικής αρωγής, για τη γρήγορη αποκατάσταση ζημιών και στις περιουσίες κατοίκων και επαγγελματιών.

Από την πρώτη στιγμή ο Λάκης Βασιλειάδης βρίσκεται σε επικοινωνία, τόσο με τους πληγέντες στην Αραβησσό αλλά και στο Αχλαδοχώρι, όσο και με τους υπεύθυνους στις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε όλες οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν σύντομα και αποτελεσματικά, και όπου χρειαστεί να παρθούν και έκτακτα μέτρα τα οποία θα ανταποκρίνονται στο μέγεθος της καταστροφής.