η σύνθεση του νέου Διοικητικού συμβουλίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου πε Πέλλας με έδρα τα Γιαννιτσά όπως προέκυψε από το την πρώτη συνεδρίαση μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του εκλογοπολογιστικού συνέδριου που έγινε τον Ιούνιο  :

 

 

Α/Α ΑΞΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
1 Πρόεδρος Ζουρνατζίδου Θεανώ
2 Αντιπρόεδρος Καραπά  Δέσποινα
3 Γεν. Γραμματέας Χρυσογωνίδης Σαράντης
4 Ταμίας Κεχαγιά Αναστασία
5 Έφορος Στυλιανίδου Αναστασία
6 Αν. Γεν. Γραμματέας Φακυρούδη Άννα
7 Γραμματέας οργανωτικού Βουδούρης Γεώργιος
8 Γραμματεία κοινωνικών ζητημάτων Σαλτζίδου – Χαμαλίδου Μάρθα

 

9 Γραμματεία υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία Αναστασιάδης Κλέαρχο
10 Γραμματεία καταναλωτικού κινήματος της ΕΕΚΕ Παλιώση Φανή
11 Σύμβουλος Μίχος Γεώργιος

 

 

Η νέα διοίκηση θέτοντας στο επίκεντρο των διεκδικήσεων της  αυτό που είναι πραγματικά αναγκαίο και επίκαιρο σήμερα, την πάλη για συγκροτημένα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες μας, δηλώνει δυναμικά  παρόν  και καλεί τους εργαζόμενους να πυκνώσουν τις γραμμές των συνδικάτων για να περιοριστεί επιτέλους η εργοδοτική αυθαιρεσία και να εφαρμόζονται τα μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζόμενων.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

 

 

Το τελευταίο διάστημα, λόγω και του ανοίγματος της καλοκαιρινής περιόδου και των εποχικών δραστηριοτήτων, βλέπουμε μια αύξηση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και ασυδοσίας. Ο τραυματισμός του ανασφάλιστου εργαζόμενου με καυτό λάδι σε ξενοδοχειακή μονάδα της Κρήτης, ο ξυλοδαρμός από μπράβους του εργοδότη σε εργαζόμενο εστιατορίου στην Ρόδο, οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας σε σερβιτόρους σε beach bar στη Ρόδο, είναι απλώς μερικά από τα εκατοντάδες περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας που τυχαίνει να γίνονται γνωστά.Είναι μερικά μόνο παραδείγματα, οπού η αξιοπρέπεια των εργαζόμενων αγνοείται.

Η ραγδαία αύξηση των εργατικών ατυχημάτων θα έπρεπε να κινητοποιήσει τους αρμόδιους. Αντ’ αυτού βλέπουμε την ουσιαστική απουσία ελεγκτικών μηχανισμών, που παρεμβαίνουν μόνο όταν παρόμοια γεγονότα παίρνουν δημοσιότητα.

  • Ζητάμε ουσιαστική στελέχωση και προληπτικούς ελέγχους από το ΣΕΠΕ, Την επαναλειτουργία των γραφείων τεχνικής και υγειονομικής επιθεώρησης εργασίας στην Πέλλα (σημειώνουμε ότι έκλεισε το 2014)
  • Ζητάμε από το Υπουργείο Εργασίας να αντιληφθεί ότι ο αδύναμος κρίκος στην σχέση εργοδότη εργαζόμενου είναι πάντα ο εργαζόμενος.
  • Καλούμε τους εργαζόμενους να διαφυλάττουν και να προασπίζουν την εργασιακή τους αξιοπρέπεια συμμετέχοντας ενεργά στα συνδικάτα τους .

Για την διοίκηση του εργατικού κέντρου

Η πρόεδρος ο γεν γραμματέας

Ζουρνατζίδου Θεανώ   Χρυσογωνίδης Σαράντης