ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/9

Την ώρα που η Θεσσαλία, ο Έβρος και άλλες περιοχές, μετράνε ακόμα τις πληγές τους από τις καταστροφές λόγω της επιλεκτικής «ανικανότητας» της κυβέρνησης να προστατεύσει τη ζωή και τη περιουσία του λαού. Την ώρα που η κυβέρνηση αρνείται να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις προσωπικού και είναι στο κόκκινο η υποστελέχωση στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας. Την ώρα που τα «εντέλλεσθε» και οι μετακινήσεις πέφτουν σαν βροχή, διώχνοντας τους γιατρούς από το ΕΣΥ. Την ώρα που η ΜΕΘ του νοσοκομείου Έδεσσας είναι κλειστή, η παθολογική κλινική του νοσοκομείου Γιαννιτσών, κυριολεκτικά διαλυμένη και το ογκολογικό τμήμα στον αέρα, αφού η μοναδική ογκολόγος υποχρεώθηκε σε παραίτηση. Την ώρα που επικουρικοί και συμβασιούχοι είναι σε διαρκή ομηρία και η αναμονή για ένα χειρουργείο απελπιστική. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση αυτή είναι πάρα πολύ ικανή να νομοθετεί για να προστατέψει ακόμη περισσότερο τα συμφέροντα και να ενισχύσει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

 

Το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, αποτελεί συνέχεια μιας σειράς νόμων που επέβαλαν όσες κυβερνήσεις πέρασαν από τη δεκαετία του 1990 έως σήμερα  -με αποκορύφωμα τον τελευταίο νόμο για δουλειά μέχρι τα 74 χρόνια-, οι οποίες ξήλωσαν σταδιακά δικαιώματα που κέρδισαν οι εργαζόμενοι με αιματηρούς αγώνες και αποτελεί κυνική ομολογία ότι οι εργαζόμενοι για να επιβιώσουν αυτοί και οι οικογένειες τους, υποχρεώνονται να κάνουν δύο και τρεις δουλειές.

 

Το αντεργατικό νομοσχέδιο:

 • Καταργεί το πενθήμερο και το 8ώρο και ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα !
 • Έρχεται να συμπληρώσει το «νόμο Χατζηδάκη» αφούμετατρέπει το δικαίωμα της απεργίας και την περιφρούρηση της σε ποινικό αδίκημα και τιμωρεί με φυλάκιση έξι μηνών και με χρηματική ποινή 5.000 € όσους παλεύουν για τα δικαιώματα τους !
 • Επεκτείνει τις ελαστικές σχέσεις εργασίαςκαι εισάγει τις συμβάσεις «μηδενικών ωρών» και «κατά παραγγελία συμβάσεις» που σημαίνει δουλειά χωρίς συγκεκριμένα ωράρια, όποτε και για όσο θέλει ο εργοδότης !
 • Θεσμοθετεί την 6μηνη «δοκιμαστική υπηρεσία», όπου οι εργοδότες μπορούν να απολύουν χωρίς αποζημίωση, ακόμη και αν πρόκειται για νέες μητέρες ή εγκυμονούσες!
 • Καταργεί επί της ουσίας την ειδικότητα του γιατρού εργασίας !

 

     Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας συμμετέχει στη 24 Απεργία της Πέμπτης 21 Σεπτέμβρη και καλεί τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής, στις απεργιακές συγκεντρώσεις στην Έδεσσα, στους Μικρούς Καταρράκτες, στις 10:30 πμ και στα Γιαννιτσά στην πλατεία ΕΠΟΝ, στον πεζόδρομο Γιαννιτσών στις 10:30 πμ, για να απαιτήσουμε:

 • Να μην ψηφιστεί το αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης! Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων! Εγκληματική είναι η πολιτική τους και όχι οι αγώνες των εργαζομένων για καλύτερη ζωή !
 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις ανάγκες στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, σε όλες τις δημόσιες μονάδες Υγείας !
 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων παθολόγων στα παθολογικά τμήματα των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών. Όχι στην κάλυψη του έργου της παθολογικής κλινικής από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων και με αναγκαστικές μετακινήσεις των γιατρών των κέντρα υγείας! Μαζικές προσλήψεις μόνιμων ακτινολόγων στο νοσοκομείο Έδεσσας και Γιαννιτσών για την επαρκή στελέχωση του ακτινολογικού τμήματος και του τμήματος Αξονικού Τομογράφου. Να επαναλειτουργήσει άμεσα η ΜΕΘ του νοσοκομείου Έδεσσας !
 • Άμεση ένταξη του ογκολογικού ιατρείου στον οργανισμό του νοσοκομείου Γιαννιτσών ! Σύσταση τριών οργανικών θέσεων παθολόγων-ογκολόγων ! Ενίσχυσή του σε υποδομές, μέσα και εξειδικευμένο προσωπικό, σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα !
 • Καμιά σκέψη για συγχώνευση ή κατάργηση τμημάτων ή κλινικών ή για εναλλάξ εφημέρευση τμημάτων των δύο νοσοκομείων του νομού ! Τα σχέδια σταδιακής συγχώνευσης των δύο νοσοκομείων του νομού δεν θα περάσουν !
 • Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας !
 • Όχι στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας ! Σταθερό, πρωινό, ωράριο. 6ωρο-5ημερο-30ωρο ! Μία ενεργή εφημερία την εβδομάδα με ρεπό εφημέρευσης!
 • Αύξηση 20% του βασικού μισθού άμεσα για όλες τις βαθμίδες ! Διπλασιασμό της εφημεριακής αποζημίωσης ! Επαναφορά 13ου, 14ου μισθού και επιδόματος αδείας ! Αυτοτελής φορολόγηση των τακτικών εφημεριών με μειωμένο συντελεστή ! Αφορολόγητες οι πρόσθετες (υπεράριθμες) εφημερίες ! Έγκαιρη και στο ακέραιο πληρωμή του συνόλου των εφημεριών (πρόσθετων και τακτικών) ! Χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας !
 • Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας–Πρόνοιας ! Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία, την Πρόνοια, το Φάρμακο !
 • Άμεσα μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος, κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στην ενέργεια και του ΕΦΚ στα καύσιμα !
 • Άμεση αποζημίωση όλων των πληγέντων στο 100% ! Άμεση υλοποίηση όλων των μέτρων πολιτικής προστασίας (αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, αντιπυρικά) σε όλη την Ελλάδα, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους !

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αποστολίδης Χαράλαμπος