Η Αντιδημαρχία  Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Έδεσσας και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με τους ιατρούς Λουκά Καραμούτα (Ακτινοδιαγνώστη), Μαρία  Τσουκαλά (Ακτινοδιαγνώστρια), Ρομπέρτο Θωμαΐδη (Ακτινοδιαγνώστη), Ιωάννη Παντελίδη (Ακτινοδιαγνώστη), διοργανώνουν ιατρική δράση 4 ημερών (έως 25 Σεπτεμβρίου), η οποία θα περιλαμβάνει προληπτικό έλεγχο για το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής.

Η δράση πραγματοποιείται στο Χατζηγιάννειο Πολιτιστικό Κέντρο και η εξέταση θα γίνεται αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού, σήμερα, Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου (σ.σ. Είναι σε εξέλιξη) και, επίσης, τις ημέρες και ώρες:


✔️  Δευτέρα. 25 Σεπτεμβρίου: 17:30 – 20:30

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 23810 25973.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες άνω των 65 ετών, βάσει των διεθνών πρωτοκόλλων screening. Ο έλεγχος μπορεί να ξεκινήσει από το 50ο έτος ηλικίας, αν υπάρχει ιστορικό σε πρώτου βαθμού συγγενή ή και νωρίτερα αν υπάρχει ύποπτη κλινική εικόνα (π.χ. σφύζουσα μάζα στην κοιλιά).

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: 

«Η πρόληψη σώζει ζωές και γι’ αυτό θα χαρούμε να δούμε όσο περισσότερους συμπολίτες μας γίνεται σε αυτή την ιατρική δράση. Ευχαριστώ θερμότατα τους συναδέλφους ιατρούς που ανταποκρίθηκαν με προθυμία στο κάλεσμα, τους εργαζόμενους που έχουν αναλάβει τα οργανωτικά ζητήματα, καθώς και το Δίκτυο που αποτελεί έναν ιδιαίτερα δραστήριο φορέα με μεγάλη προσφορά στον τομέα της πρόληψης».