Ο καθένας μας είναι ελεύθερος & καθεμιά ελεύθερη να πιστεύει ότι θέλει ωστόσο η αυτοδιοίκηση είναι ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη και δεν είναι όργανο κανενός. Απέναντι μας τα προβλήματα, η απραξία των τελευταίων 13 ετών στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας … αλλά εμείς οφείλουμε να εστιάζουμε στις λύσεις.

Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν το πάθος μου για την βιώσιμη ανάπτυξη στη Μακεδονία, στην Έδεσσα, στην Αλμωπία, στη Σκύδρα, στα Γιαννιτσά, στην Πέλλα και πιστεύω ότι όταν ενδιαφέρεσαι για τον τόπο σου τότε μόνο μπορείς να λες ότι ενδιαφέρεσαι έμπρακτα για την χώρα σου. Τότε είσαι Πατριώτης.

Με το Θεό μπροστά ξεκινάμε μια έντιμη προσπάθεια για να συμβάλλουμε όλοι, έτσι ώστε τα σημεία τριβής να αναγνωριστούν ως σημεία επαφής και να είμαστε χρήσιμοι στην περιοχή μας, χρήσιμοι στην Ελλάδα.
Ζητώ την στήριξη σας ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό “Αλλαγή στην Κεντρική Μακεδονία” με επικεφαλής τον Γιάννη Μυλόπουλο, πρώην πρύτανη του ΑΠΘ και θα ήθελα να ξέρετε καλύτερα, ποιος είμαι και τι κάνω …

Λέγομαι Ευάγγελος Κυριακού και γεννήθηκα στην Έδεσσα το 1969, το τρίτο παιδί του Πέτρου Κυριακού και της Αναστασίας Κύκου. Μεγάλωσα στην Έδεσσα, ανάμεσα στα ποτάμια, τα νερά, την φύση και τους ανθρώπους της πόλης που αγαπώ πολύ. Φοίτησα στο 3ο Γυμνάσιο Έδεσσας και στο Γενικό Λύκειο. Πήρα πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στην Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων, Μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Τουρισμού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο & Διδακτορικό στην Διαχείριση Προορισμών στο Πανεπιστήμιο Οχρίδας με διπλωματική εργασία «Διαχείριση Προορισμών Μικρής Κλίμακας. Η περίπτωση των πόλεων της Αρχαίας Εγνατίας Οδού» με έρευνα στην Τουρκία, Ελλάδα, Βόρεια Μακεδονία & Αλβανία.

Από το 1996 εργάζομαι στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Έδεσσας ως οικονομολόγος, υπεύθυνος πολιτιστικού τουρισμού, πληροφορικής & περιβάλλοντος συμμετέχοντας σε ομάδες εργασίας σχετικές με την έρευνα, τον επιχειρησιακό και στρατηγικό σχεδιασμό, την βιώσιμη τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη καθώς και σε διεθνή, ευρωπαϊκά, διασυνοριακά & εθνικά προγράμματα. Εργάζομαι επίσης ως εκπαιδευτής ενηλίκων του εθνικού μητρώου εκπαιδευτών και εισηγητών του εθνικού κέντρου δημόσιας διοίκησης ενώ εκπαιδεύω στελέχη τουρισμού ως εκπαιδευτής και μέντορας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αρθρογραφώ σε επιστημονικά & ταξιδιωτικά περιοδικά και σε ενημερωτικούς ιστότοπους σχετικά με τον τουρισμό, τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την βιώσιμη ανάπτυξη. Συμμετέχω επίσης ως ομιλητής σε διεθνή συνέδρια και σεμινάρια, σε θεματικές βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, διαχείρισης κρίσεων και περιφερειακών ανισοτήτων.

Η πολιτική μου εμπλοκή και συλλογική δράση ξεκινά από τα φοιτητικά μου χρόνια ωστόσο πολύ ενεργά ξεκινά την περίοδο των μνημονίων το 2012-2014. Το 2019 υπήρξα υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό «Κοιτάμε Μπροστά» με επικεφαλής τον Χρήστο Γιαννούλη. Διατελώ από τον Δεκέμβριο του 2022 μέλος ΔΣ του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Είμαι μέλος ΔΣ της Διεθνούς Ένωσης Φίλων «Νίκου Καζαντζάκη» και συμμετέχω ως μέλος στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού (GSTC). Συμμετέχω σε ομάδες έργου σε διασυνοριακά προγράμματα Interreg με Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Τουρκία, Βουλγαρία. Είμαι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Πέλλας και συμμετέχω στην Γραμματεία Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως μέλος ενώ διετέλεσα και ως συντονιστής του τμήματος σε εθνικό επίπεδο.

Σήμερα είμαι μέλος ΔΣ στην Δημοτική Επιχείρηση Έδεσσας ως εκλεγμένος εκπρόσωπος εργαζομένων ενώ συνδικαλιστικά είμαι αντιπρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Πέλλας μέλους της ΠΟΕ-ΟΤΑ και μέλος της διοικούσας επιτροπής του Νομαρχιακού τμήματος Πέλλας της ΑΔΕΔΥ. Υπήρξα πρόεδρος του συλλόγου προστασίας καταναλωτών Ν.Πέλλας, μέλος του δικτύου αλληλεγγύης, μέλος ΔΣ του δικτύου πολιτιστικών φορέων & επιχειρήσεων, πρόεδρος συλλόγου γονέων επί σειρά ετών. Είμαι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και κατέχω την άδεια Λογιστή/Φοροτεχνικού. Είμαι μέλος ΔΣ του ιστορικού Φιλοπρόοδου Συλλόγου Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος» και πολλών πολιτιστικών συλλόγων και ομάδων ανάπτυξης δραστηριοτήτων εναλλακτικού τουρισμού βασισμένο στα 4 στοιχεία της φύσης, στις 5 ανθρώπινες αισθήσεις και στις 4 εποχές.

Πιστεύω στη δύναμη και του πιο μικρού χωριού της Μακεδονίας, το οποίο με ενθάρρυνση και σχεδιασμό, μπορεί να φιλοξενήσει επισκέπτες και μπορεί να αναδείξει την τοπική ταυτότητα, την ιστορία των ανθρώπων του και τις ασχολίες τους. Το όραμα μου είναι η βιώσιμη ανάπτυξη της Μακεδονίας μέσα από την δημιουργία και ενίσχυση δράσεων για 365 μέρες τουρισμό με ποιότητα ζωής για τους πολίτες και ποιότητα εμπειρίας στους επισκέπτες και οφέλη που γυρνούν στην τοπική κοινωνία.

Είμαι παντρέμενος με την Θεοδώρα Καραβασίλη Οικονομολόγο MSc Δντρια ΕΤΕ και έχουμε 2 παιδιά, τον Πέτρο & τον Αλέξανδρο.