Εξιχνιάσεις κλοπών

·         Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, την 3η Σεπτεμβρίου 2023, ενεργώντας μαζί με συνεργό του, παραβίασαν δύο οικίες στην Κατερίνη, από όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ, καθώς και κοσμήματα και αντικείμενα, συνολικής αξίας 2.000 ευρώ. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του προαναφερόμενου αλλοδαπού εντοπίστηκαν κοσμήματα, η προέλευση των οποίων ερευνάται. Επίσης, κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και το χρηματικό ποσό των 100 δολαρίων ΗΠΑ.

·         Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών ανδρών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον περασμένο Μάιο σε περιοχή της Πιερίας, αφαίρεσαν μέσα από σταθμευμένο τροχόσπιτο το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.

Εξιχνιάσεις απατών ·         Από το Τμήμα Ασφάλειας Έδεσσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού άνδρα και ενός ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Απρίλιο του 2023, με το πρόσχημα πώλησης ενός οχήματος μέσω αγγελίας στο διαδίκτυο, απέσπασαν από ημεδαπό το συνολικό χρηματικό ποσό των 8.769 ευρώ, το οποίο κατατέθηκε σε τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

·         Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Νοέμβριο του 2022, επικοινώνησε με ημεδαπή προσποιούμενος τον υπάλληλο δημόσιου οργανισμού και κατάφερε να αποσπάσει από τραπεζικό της λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 4.980 ευρώ.

·         Σε συνέχεια του από 5 Οκτωβρίου 2023 Δελτίου Τύπου, σχετικά με τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού άνδρα για απάτη, από την περαιτέρω έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας, διαπιστώθηκε ότι την 20η Ιουνίου 2023 σε περιοχή της Ημαθίας, ο προαναφερόμενος ημεδαπός, ενεργώντας μαζί με συνεργό του και προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ, εισήλθε σε οικία ημεδαπής γυναίκας με το πρόσχημα των ηλεκτρολογικών εργασιών και αφαίρεσε κοσμήματα αξίας 3.000 ευρώ.

Σύλληψη για καταδικαστικές αποφάσεις Συνελήφθη χθες (5 Οκτωβρίου 2023) το πρωί σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες του επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης 7 ετών και φυλάκισης 15 μηνών, για πλαστογραφία και μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο.
Εξιχνίαση κλοπής και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Αύγουστο το 2023 σε περιοχή της Ημαθίας, διέρρηξε Ιερό Ναό από όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό μέσα από το παγκάρι, ενώ ταυτόχρονα προκάλεσε φθορές.