Το πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Taekwondo (EΛΟΤ) πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο 11 και 12 Νοεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Ωραιοκάστρου “Κονταξοπούλειο”.


Στο Πρωτάθλημα συμμετείχαν περισσότεροι από 500 αθλητές γεννηθέντες απο το 2011-2009 σύμφωνα με τις κατηγορίες ύψους/βάρους της παγκόσμιας Ομοσπονδίας .
Ένας ακόμα Πανελλήνιος τίτλος ήρθε να προστεθεί στην πλούσια συλλογή του Α. Σ. Έδεσσας με τη διάκριση του Εδεσσαίου Τρυφωνίδη Θέμη.

Πιο συγκεκριμένα ο Τρυφωνίδης κατάφερε να φτάσει στην 3η Πανελλήνια θέση και το χάλκινο μετάλλιο μετά από τρεις νικηφόρους αγώνες στην κατηγορία έως 1.80cm. Κάλιστα θα μπορούσε να βρεθεί και στο τελικό αφού έχασε τον ημιτελικό στις λεπτομέρειες. Ο Τρυφωνίδης Θέμης στις τελευταίες διοργανώσεις δεν λείπει από το βάθρο των μεταλλίων και αυτό μας αφήνει να ελπίζουμε σε πολυ μεγαλύτερες διακρίσεις, ενώ πρέπει να τονίσουμε ότι η παραπάνω διάκριση τον μοριοδοτεί για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (7% για όλες τις σχολές και 20% για το ΤΕΦΑΑ σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία).

Ο Τσακίρης Νικόλας που αγωνίστηκε στην κατηγορία έως 1.72cm, έδωσε το παρόν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με μία πολύ καλή εμφάνιση. Κέρδισε το πρώτο του αγώνα ενώ στο δεύτερο αγώνα έχασε τελευταία στιγμή για ένα πόντο διαφορά.
Ο Στουγιαννίδης Ιωάννης μετά από πολύ καιρό που είχε να αγωνιστεί στάθηκε αξία στον πρώτο του αγώνα πού όμως έχασε τελευταία στιγμή με σκορ (9-10) στην κατηγορία -1.64 cm.
Τέλος η Τσικιρδέκη Μαριέττα αγωνίστηκε στην κατηγορία -1. 64 cm χωρίς διάκριση αφού έχασε απο το πρωτο αγώνα.
Ωστόσο όμως η εμφάνιση και των τεσσάρων αθλητών ήταν άξια μεταλλίων που θα έρθουν στις επόμενες διοργανώσεις σύμφωνα με τα λεγόμενα της προπονήτριας τους Μπιρόζη Ιορδάνας που συνόδεψε τους αθλητές στο Πανελλήνιο.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλη την Ομάδα και καλή επιτυχία στο Κυπελλο που ακολουθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.