Την έναρξη της πληρωμής των αποζημιώσεων στους παραγωγούς για ζημίες του έτους 2023, από την 20η Φεβρουαρίου 2024, αποφάσισε σε σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι πληρωμές αποζημιώσεων καταβάλλονται δύο μήνες νωρίτερα από τα οριζόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία οι πληρωμές των αποζημιώσεων θα έπρεπε να ξεκινήσουν να καταβάλλονται μετά την 15η Απριλίου 2024, και αφού μέχρι την 3η Μαρτίου 2024 οι παραγωγοί θα είχαν καταβάλλει την οφειλόμενη Ειδική Ασφαλιστική Εισφορά για το έτος 2023. Οι πληρωμές των αποζημιώσεων θα είναι στο 100% της υπολογιζόμενης αξίας, σύμφωνα με τα πορίσματα τα οποία καταχωρούνται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Οργανισμού, σε αντίθεση με όσα σκοπίμως εδιαδίδοντο τις τελευταίες μέρες περί οριζόντιας μείωσης των αποζημιώσεων προς τους παραγωγούς, με στόχο την πρόκληση αναταραχής και αντιδράσεων.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης δήλωσε: «Με συνέπεια και σταθερότητα συνεχίζουμε την ανάπτυξη των πολιτικών μας για τους παραγωγούς και τον πρωτογενή τομέα. Όπως είχαμε ενημερώσει τη Δευτέρα στη Βουλή, σήμερα το ΔΣ του ΕΛΓΑ αποφάσισε την έναρξη των πληρωμών των αποζημιώσεων προς τους παραγωγούς για τις ζημιές του 2023. Τα τελευταία 4,5 χρόνια βρισκόμαστε στο πλευρό των αγροτών, έχοντας εξορθολογήσει την λειτουργία του ΕΛΓΑ, επιχορηγώντας τον Οργανισμό με 400 εκ. ευρώ, ώστε να μπορεί να πληρώνει στην ώρα του και σε μια εφάπαξ πληρωμή, και παρεμβαίνοντας παράλληλα, με έκτακτες ενισχύσεις όποτε κρίθηκε αναγκαίο.

Ολόκληρο το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.minagric.gr/2013-04-05-10-13-09/ministry-example/ypaat-grafeio-typou/deltiatypou/15907-dt310124a