Από το γραφείο του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτή Πέλλας, Διονύση Σταμενίτη ότι δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024, η Διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου:

·         Α. Αναδιαμόρφωση – Επέκταση με προσθήκη 5 νέων κλινών της μονάδας εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ)  Γ.Ν. Πέλλας – Ν.Μ. Γιαννιτσών

Το φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνει:

• Επέκταση της ΜΕΘ με τη δημιουργία 2ης αίθουσας νοσηλείας (σε σύνδεση με την 1η).

•​ Αύξηση των κλινών από 6 σε 11 συμπεριλαμβανομένων δύο (2) θαλάμων απομόνωσης.

•​  Δημιουργία δύο εισόδων στη ΜΕΘ.

·   Β. Ανακαίνιση χειρουργείων 2ου ορόφου Γ.Ν. Πέλλας – Ν.Μ. Έδεσσας

Το φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνει:

• Εργασίες ανακαίνισης των χειρουργείων του 2ου ορόφου.

Το έργο, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ, υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU. Στα πλαίσια της δράσης: «Ανακαινίσεις και Εκσυγχρονισμός Νοσοκομείων σε Ολόκληρη την Ελλάδα» αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας με προϋπολογισμό 2.500.000 € και με αναθέτουσα αρχή την 3η ΥΠΕ.

Ακολουθεί δήλωση του ΥφΑΑΤ, Διονύση Σταμενίτη αναφορικά με την εξέλιξη:  

«Πρόκειται για μια εξέλιξη που την περιμέναμε, την είχαμε ανακοινώσει και είχαμε δώσει τα χρονοδιαγράμματα. Σήμερα υλοποιείται λοιπόν το δεύτερο σκέλος της, αυτό της δημοπράτησης του έργου, που έρχεται μετά την ένταξη των προτάσεων για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.
 
Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, σταθερά και σταδιακά, γίνονται πράξη. Με συνέπεια και αποφασιστικότητα πάμε την Ελλάδα μπροστά και αλλάζουμε την εικόνα της πατρίδας μας στην Ευρώπη.

Ο Τομέας της Υγείας είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της τρέχουσας τετραετίας, και όπως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει τονίσει είναι ένα πεδίο, στο οποίο πρέπει να κάνουμε άλματα.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των χρηματοδοτήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης, για τον Νομό Πέλλας, πέρα από τις παρεμβάσεις στα Νοσοκομεία, προβλέπονται και έργα ενεργειακής αναβάθμισης, εκσυγχρονισμού, βελτίωσης και ανακαίνισης για τα Κέντρα Υγείας Κρύας Βρύσης, Σκύδρας και Αριδαίας, με παρεμβάσεις αναβάθμισης των υποδομών τους»