Τα ζητήματα της πρόληψης, της διαφύλαξης και της προστασίας της προσωπικής και δημόσιας υγείας αποτελούν την κύρια προτεραιότητα του ατόμου και της κοινωνίας.

Η πρώτη ευχή άλλωστε που ανταλλάσσουμε  κι εκφράζουμε σε κάθε γιορτή ή περίσταση αφορά, μαζί με την πίστη και την ελπίδα, το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου που είναι η υγεία.

Ο καθημερινός αγώνας πολλών ανθρώπων ή όλων θα έλεγα των ανθρώπων – γιατί κάποια στιγμή κάθε άνθρωπος τίθεται αντιμέτωπος νομοτελειακά – βιολογικά με τα θέματα υγείας – αναδεικνύουν κι επιβεβαιώνουν το σημαντικό ρόλο των συνανθρώπων μας που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσω των ιδρυμάτων κι επαγγελμάτων υγείας, πρόνοιας, φροντίδας, περίθαλψης και πρόληψης.

Η έξαρση της υγειονομικής κρίσης του πρόσφατου παρελθόντος, αλλά και γενικότερα τα προβλήματα υγείας  φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά, άλλωστε αυτό συμβαίνει σε κάθε μεγάλο πρόβλημα, σε κάθε κρίση. Τότε επιβεβαιώθηκε κι αναδείχθηκε ακόμη πιο πολύ ο ρόλος των ανθρώπων που υπηρετούν στους τομείς της υγείας.

Κι αυτό δεν το είπαμε τότε και το ξεχάσαμε. Αλλά το λέμε και τώρα μ΄αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών, την Κυριακή 12 Μαΐου 2024. Και θα το λέμε πάντοτε συνεχίζοντας ν΄ανανεώνουμε την εμπιστοσύνη, τις ευχαριστίες και τις ευχές μας προς τις Νοσηλεύτριες και τους Νοσηλευτές μας και μέσω αυτών προς όλες κι όλους τους υγειονομικούς και το διοικητικό, τεχνικό προσωπικό κι όλους όσοι προσφέρουν υπηρεσίες από οποιαδήποτε θέση και σχέση για την προστασία και την προαγωγή της υγείας, της περίθαλψης και της φροντίδας των συνανθρώπων μας.

Από την πλευρά μας, ως Δήμος Σκύδρας, ως Δημοτική Αρχή, συνεχίζουμε να εκφράζουμε τη συμπαράσταση και τις ευχαριστίες μας για το έργο, για το λειτούργημα  που επιτελούν με κατανόηση, με ζήλο κι αυταπάρνηση προς τους ασθενείς και τους πάσχοντες σωματικά και ψυχικά. Είμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες τους για καλύτερες προσφερόμενες υπηρεσίες, για ποιοτικότερες συνθήκες εργασίας, για ικανοποιητικές

 

 

αμοιβές, για πλήρη στελέχωση και διασφάλιση της άρτιας λειτουργίας των φορέων υγείας.

Συμπαρατασσόμαστε στον αγώνα και στην προτεραιότητα για την ενδυνάμωση και την προαγωγή της δημόσιας υγείας, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, της ενίσχυσης των Κέντρων Υγείας και των Νοσοκομείων του Νομού μας.  Στηρίζουμε την ενίσχυση και την αυτάρκεια των Νοσοκομείων μας. Είμαστε υπέρ της  αύξησης, σύμφωνα με τις ανάγκες, των δημοσίων δαπανών  για την προαγωγή του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της αναγκαιότητας της διασφάλισης του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας.

Ως Δήμος Σκύδρας συνεχίζουμε να στηρίζουμε  και να συνεργαζόμαστε άψογα με το Κέντρο Υγείας Σκύδρας, τους ανθρώπους του οποίου ευχαριστώ θερμά, για μια ακόμη φορά. Να υπογραμμίσω ότι ανταποκρινόμαστε κάθε φορά μέσω του τεχνικού μας προσωπικού, στο μέτρο του δυνατού, σε σχετικά αιτήματα του Κέντρου Υγείας.

Και βεβαίως συνεχίζουμε να συνδιοργανώνουμε μ΄επιτυχία κι  αποτελεσματικότητα δράσεις προαγωγής του εθελοντισμού, της αιμοδοσίας και της πρόληψης για την προστασία της υγείας των συνανθρώπων μας.

Ως κατακλείδα των σκέψεων αυτών εύχομαι στις Νοσηλεύτριες, στους Νοσηλευτές μας και σ΄όλους όσοι υπηρετούν στον ευαίσθητο, απαιτητικό και κρίσιμο αυτό τομέα της ζωής, να συνεχίζουν να δείχνουν κατανόηση κι ανοχή απέναντι στους ασθενείς, όπως βεβαίως κι οι ασθενείς και οι συνοδοί  τους θα πρέπει να δείχνουν κατανόηση και να διευκολύνουν το έργο των υγειονομικών μας, γιατί αυτοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, πασχίζουν κι αγωνίζονται για τους ασθενείς κάτω από δύσκολες και πιεστικές συνθήκες.

Τους οφείλουμε λοιπόν τα μέγιστα και τους εκφράζουμε τις βαθιές μας ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας ως ελάχιστο δείγμα της αξιοσύνης και της ανεκτίμητης προσφοράς τους!

 

                                                                                     Η Δήμαρχος Σκύδρας

                                                                                      Κατερίνα Ιγνατιάδου