Ο Ιούνιος είναι ο μήνας που ξεκινάει η συλλογή των κερασιών στην Πέλλα.                 Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας διοργανώνει μια ξεχωριστή εκδήλωση ομαδικής συγκομιδής κερασιών. Σημείο εκκίνησης είναι το χωριό Μεγαπλάτανος της Αριδαίας, πολύ κοντά στα Λουτρά Πόζαρ, την Κυριακή 2 Ιουνίου  στις 10:00 π.μ.   Η εκδήλωση απευθύνεται σε οικογένειες, φίλους, παρέες και όλους εκείνους που επιθυμούν να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία στη φύση, συλλέγοντας τα διάσημα για το χρώμα, το άρωμα και τη γεύση τους κεράσια της περιοχής.

 

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συλλέξουν κεράσια απευθείας από τα δέντρα, σ’ ένα από τα πιο γραφικά και ιστορικά σημεία της Πέλλας, τα οποία μπορούν να πάρουν μαζί τους με συμβολικό αντίτιμο. Ταυτόχρονα, θα απολαύσουν την υπέροχη φυσική ομορφιά της Αλμωπίας και της ευρύτερης περιοχής της.      Μετά τη συγκομιδή, οι μάγειροι του ΙΕΚ Αριδαίας, σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στο Μεγαπλάτανο, θα προσφέρουν μια γαστρονομική εμπειρία, μαγειρεύοντας παραδοσιακές συνταγές με βάση τα  κεράσια.

 

Η εκδήλωση «Μαζεύουμε Κεράσια στην Πέλλα» είναι μια ιδιαίτερη εμπειρία που συνδυάζει τη γαστρονομία, την παράδοση και την αγάπη για τη φύση. Προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία για φωτογράφους, λάτρεις της φύσης και όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για την τοπική κουλτούρα.

 

Προσκαλούμε τους δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης να καλύψουν την εκδήλωση και να συμβάλλουν στο μοίρασμα της φυσικής ομορφιάς, της ανθρωπογεωγραφίας και των παραδόσεων της Πέλλας με το κοινό τους. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνείτε στα τηλέφωνα                 6979 00 8270 και 2381 3 51397 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected].Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή.

 

Μη χάσετε την ευκαιρία να είστε μέρος μιας ξεχωριστής ημέρας που τιμά τη φύση, την κουλτούρα και τις παραδόσεις της Πέλλας.