Με λαμπρότητα και με την παρουσία πολιτών, πολιτικών, αιρετών της Τ.Α.,  αλλά και εκπροσώπων τοπικών αρχών, φορέων και επαγγελματιών, σε μια ιδιαίτερα όμορφη βραδιά, έγιναν το Σάββατο 11 Μαϊου, στις 7.00 μ.μ., στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών, τα εγκαίνια της «1ης Γιορτής των Λουλουδιών», που διοργανώνει για πρώτη φορά φέτος σε ένα πανέμορφο περιβάλλον ο Δήμος Πέλλας, καλωσορίζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την Άνοιξη!

Δήμαρχος Πέλλας:  «Η Γιορτή των Λουλουδιών θα γίνει ισχυρός αναπτυξιακός, οικολογικός και περιβαλλοντικός θεσμός»

Ο Δήμαρχος Πέλλας, Στάθης Φουντουκίδης, στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους εκθέτες και παραγωγούς που συμμετέχουν στην «1η Γιορτή των Λουλουδιών», αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν στην άψογη διοργάνωσή της.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος, ο χώρος του πάρκου του Αγίου Γεωργίου, στον οποίο έγιναν πολλές παρεμβάσεις από τη σημερινή Δημοτική Αρχή, μετατράπηκε σε ένα πολύχρωμο σκηνικό με λουλούδια, φυτά και μυρωδικά, με συνθέσεις και είδη ανθοκομίας, με γλάστρες και διακοσμητικά, που αναδύουν το άρωμα της Άνοιξης.

«Η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής για το καλωσόρισμα της Άνοιξης με την διοργάνωση της “1ης Γιορτής των Λουλουδιών” συνδέεται άμεσα με την βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής μας και εντάσσεται στη λογική της ανάδειξης και ανάπτυξης των παραγωγικών δομών της τοπικής μας οικονομίας με υπεύθυνη και παράλληλα ευαίσθητη στάση απέναντι στο φυσικό περιβάλλον». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων ο κ. Φουντουκίδης κηρύσσοντας την έναρξη της έκθεσης, προσθέτοντας: «Ως Δημοτική Αρχή Πέλλας θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να ενθαρρύνουμε τέτοιου είδους προσπάθειες και θα εργαζόμαστε κάθε χρόνο ώστε η “Γιορτή των Λουλουδιών”, να μετεξελιχθεί σε έναν ισχυρό θεσμό με πολλαπλά μηνύματα αναπτυξιακού, οικολογικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα».

Στην τελετή των εγκαινίων, την οποία ευλόγησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών, π. Ιωάννης Σπυρίδης, μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν:  Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Σταμενίτης, οι Βουλευτές Λάκης Βασιλειάδης και Θεοδώρα Τζάκρη, οι Αντιδήμαρχοι Εύη Θεοδωρίδου, Τζένη Δεντσίδου, Δημήτρης Δαμασκούδης και Γιάννης Γυριχίδης, ο Γ. Γ. του Δήμου Πέλλας Φίλιππος Μηλώσης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γιαννιτσών Διονύσης Παροτσίδης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας, Ταξίαρχος Πέτρος Περδικάτσης, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, επαγγελματίες κ.α.

Στην «1η Γιορτή των Λουλουδιών» συμμετέχουν επαγγελματίες και παραγωγοί από το Δήμο Πέλλας και την ευρύτερη περιοχή εκθέτοντας μεγάλη ποικιλία από λουλούδια, καλλωπιστικά και αρωματικά φυτά, συνθέσεις με είδη ανθοκομίας και διακοσμητικά.

Καθημερινά οι επισκέπτες από τις 9.00 το πρωί μέχρι στις 10.30 το βράδυ, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και να προμηθευτούν λουλούδια και φυτά σε μία απίστευτη ποικιλία σχεδίων και εκθεμάτων.

Να σημειωθεί τέλος ότι η «1η Γιορτή των Λουλουδιών» πλαισιώνεται καθημερινά από ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. Μετά την τελετή των εγκαινίων, στο αμφιθέατρο του πάρκου, δόθηκε συναυλία από το Brass ensemble της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Πέλλας.

Η κορυφαία περιβαλλοντική εκδήλωση του Δήμου Πέλλας θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 17 Μαϊου.