Ο Πιέρ ζει σε μια γειτονιά του Παρισιού. Η ζωή του όμως είναι λίγο διαφορετική από των άλλων ανθρώπων: Την ημέρα, που ο περισσότερος κόσμος δουλεύει, αυτός κοιμάται. Το ξυπνητήρι του δε χτυπάει το πρωί αλλά αργά το απόγευμα. Ανοίγει τα παντζούρια του την ώρα που τα άλλα παντζούρια κλείνουν και τρώει πρωινό όταν οι άλλοι ετοιμάζονται για το δείπνο. Κι όταν ο υπόλοιπος κόσμος λέει “καληνύχτα”, εκείνος ανεβαίνει στο ποδήλατό του και ξεκινάει για τη δουλειά…

Από τις εκδόσεις Συμμετρία κυκλοφόρησε το όγδοο βιβλίο της βεροιώτισσας συγγραφέως Χρυσάνθης Πρωτοψάλτου, “Τα μουσικά κουτιά” σε εικονογράφηση Ιωάννας Καλοστεφάνου. Μια ιστορία γεμάτη χορό και μουσικές, για παιδιά αλλά και για όσους ενήλικες συνεχίζουν να πιστεύουν στη δύναμη της μαγείας και να ονειρεύονται σαν να ήταν παιδιά!

 

Η Χρυσάνθη Πρωτοψάλτου είναι απόφοιτη του τμήματος προσχολικής αγωγής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και του ΜΠΣ Δημιουργικής Γραφής του ΕΑΠ/Παν. Δυτικής Μακεδονίας. Ζει με την οικογένειά της στην ευρύτερη περιοχή της Βέροιας και εργάζεται στον δημοτικό παιδικό σταθμό Μακροχωρίου Ημαθίας του ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας.

Γράφει εδώ και χρόνια ιστορίες για παιδιά, μικρά και μεγάλα. Της αρέσει να τις φαντάζεται, να τις πλάθει, να τις ψήνει και ύστερα να τις σερβίρει λαχταριστές και ροδοψημένες σαν ζεστά κουλουράκια! Ιστορίες παράξενες, τρομαχτικές, ιστορίες για γέλια και για κλάματα, ιστορίες για μεγάλους και μικρούς αναγνώστες!