Το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 υποδεχόμαστε στην Πέλλα τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς Στέλιο Κούλογλου. Η περιοδεία του θα ξεκινήσει από το εμπορικό κέντρο της Έδεσσας στη 1:00 το μεσημέρι και θα καταλήξει σε ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση στα Γιαννιτσά στην Πλατεία ΕΠΟΝ στις 7:00 μ.μ. Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ν. ΠΕΛΛΑΣ καλεί όλα τα μέλη και φίλους του Κόμματος και κυρίως όλους τους πολίτες της Πέλλας στην εκδήλωση στα Γιαννιτσά όπου θα γίνει πολιτική τοποθέτηση του Υποψήφιου Ευρωβουλευτή και συζήτηση για θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωπαϊκής πολιτικής εν όψει ευρωεκλογών.

Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ οργανώνεται για να εκφράσει στις ευρωεκλογές τα αιτήματα του προοδευτικού κόσμου για την Ευρώπη που θέλουμε. Για την οικονομία, την ανάπτυξη, τα δικαιώματα, το περιβάλλον, την ειρήνη που πρέπει σε ευρωπαϊκό επίπεδο να διεκδικηθούν με όρους ισότιμους για όλους, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς αδικίες για τους πολλούς, χωρίς κέρδη για τους λίγους.

  • Στη ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ δομείται η εναλλακτική πολιτική αντιπρόταση…
  • Στη ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ η πολιτική επιστρέφει…

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Στέλιος Κούλογλου, δημοσιογράφος, ευρωβουλευτής, υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς.

Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών (1980) και μετεκπαιδεύθηκε στη δημοσιογραφία στο Παρίσι και το Τόκιο. Ξεκίνησε να δημοσιογραφεί στο περιοδικό «Αντί» και διετέλεσε ανταποκριτής της «Αυγής» στο Παρίσι (1983-1984). Υπήρξε πολιτικός αναλυτής στο «Βήμα» και αργότερα  ανταποκριτής της εφημερίδας, της ΕΡΤ και του ραδιοσταθμού Σκάι στη Μόσχα κατά την διάρκεια της «περεστρόικα»  (1989-1993). Κάλυψε ως ειδικός απεσταλμένος τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία (1992-1995).  Ήταν συνεργάτης της γαλλικής  Le Monde Diplomatique και του γαλλογερμανικού τηλεοπτικού σταθμού ΑRTE. Το 2002 βραβεύτηκε ως ο συγγραφέας της χρονιάς για το best seller μυθιστόρημα «Μην πας ποτέ μόνος στο ταχυδρομείο». Είναι συγγραφέας εννέα λογοτεχνικών και ιστορικών βιβλίων.

Διετέλεσε αρχισυντάκτης και παρουσιαστής του «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» (1996- 2008 και 2010-2012), μιας τηλεοπτικής εκπομπής που βραβεύθηκε τέσσερις φορές ως η καλύτερη ελληνική ενημερωτική εκπομπή. Από το 2005 έως το 2008, επιμελείτο και παρουσίαζε το εβδομαδιαίο τηλεοπτικό πρόγραμμα «Θεματική Βραδιά». Ένα επεισόδιο της εκπομπής «Θεματική Βραδιά» ήταν αφιερωμένο στην Ομαδική Εκτέλεση των Γιαννιτσών, της 14ης Σεπτεμβρίου 1944. Με συνεντεύξεις αυτοπτών μαρτύρων, θυμάτων και θυτών, που τη δεκαετία του 2000 ήταν εν ζωή, και δημοσιογραφική έρευνα, τα γεγονότα της πόλης τέθηκαν στον δημόσιο λόγο.

Έχει χαρακτηριστεί, από το παρατηρητήριο των διεθνών μέσων ενημέρωσης «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» ως «το σύμβολο της ερευνητικής δημοσιογραφίας στην Ελλάδα». Είναι παραγωγός και σκηνοθέτης πολυάριθμων ντοκιμαντέρ με διεθνείς διακρίσεις. Με δική του πρωτοβουλία καθιερώθηκε  βραβείο για τους Μάρτυρες Δημοσίου Συμφέροντος και την Ελευθερία της Πληροφόρησης, που απονέμεται κάθε χρόνο στο όνομα της δολοφονηθείσας Μαλτέζας δημοσιογράφου Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια. Για το έργο του κατά της διεθνούς διαφθοράς, ανακηρύχθηκε «Τρίτος δικαιότερος πολιτικός στην Ευρώπη». Έχει διατελέσει ευρωβουλευτής για 2 θητείες.

 

[email protected]  Νέα Αριστερά Ν. Πέλλας nea_aristera_pellas