Την Περιφερειακή Ενότητα Χίου επισκέφθηκε την Τρίτη 21 Μαΐου 2024, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης, ως επικεφαλής του κλιμακίου της Ν.Δ. που αποτελούνταν από τη Γενική Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη και τον Βουλευτή της ΝΔ στη Χίο, Νότη Μηταράκη.

Το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας περιόδευσε στο νησί της Χίου, όπου ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταμενίτης πραγματοποίησε συνάντηση στην αίθουσα της Ιχθυόσκαλας, με μελισσοκόμους, κτηνοτρόφους και αλιείς, συζητώντας μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας, και παράλληλα ενημέρωσε τους εκπροσώπους του κλάδου για τις πρωτοβουλίες του ΥΠΑΑΤ, με στόχο την ενίσχυση του αγροδιατροφικού τομέα. Στο ίδιο πλαίσιο, το κλιμάκιο της Ν.Δ με επικεφαλής τον Διονύση Σταμενίτη επισκέφθηκε εργοστάσιο μαστίχας στο νησί, ενώ συναντήθηκε με την βραβευμένη νέα αγρότη στην Ευρώπη, Αργυρώ Κουτσουράδη.

Σημαντικές επαφές είχε ο κ. Σταμενίτης με τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Χίου, καθώς συνομίλησε με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουτζούρη και τον δήμαρχο Χίου Γιάννη Μαλαφή για την πορεία υλοποίησης σημαντικών έργων στην Π.Ε Χίου, αλλά και γενικότερα τη συνεργασία κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης της νησιωτικής Ελλάδας. Ενώ πραγματοποίησαν συνάντηση και στο Επιμελητήριο Χίου.

Τέλος, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μαζί με τα μέλη του κλιμακίου της Ν.Δ., πραγματοποίησαν επαφές με τα τοπικά στελέχη του κόμματος στο νησί, μεταφέροντας το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη σημασία των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, με σκοπό να συνεχίσει η χώρα να βαδίζει στον ευρωπαϊκό δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης.

Με αφορμή την περιοδεία στη Χίο ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Σταμενίτης έκανε την εξής δήλωση:

«Στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, στέλνουμε από τη Χίο το νησί της μαστίχας και της ναυτοσύνης το μήνυμα ότι, η χώρα μας πρέπει με σταθερά και τολμηρά βήματα να έρθει ακόμη πιο κοντά στην Ευρώπη.

Καλούμε τους πολίτες να αξιοποιήσουν την ψήφο τους στην ευρωπαϊκή κάλπη πολίτες, επιλέγοντας τον δρόμο της πολιτικής σταθερότητας και της συνέχειας, ούτως ώστε την επομένη των ευρωεκλογών η εθνική φωνή να δυναμώσει ακόμη περισσότερα, στα κέντρα λήψης αποφάσεων της Ευρώπης, κόντρα στον λαϊκισμό και τη μιζέρια. Έχουμε ανακτήσει την εθνική μας αυτοπεποίθηση, το κύρος μας έχει αποκατασταθεί και ο ρόλος της χώρας μας έχει πλέον αναβαθμιστεί σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας γυρίσει πίσω, ούτε να πειραματιστεί βάζοντας σε κίνδυνο τις θυσίες χρόνων των Ελλήνων πολιτών. Η πορεία προς τα εμπρός είναι πλέον μονόδρομος.

Καλούμε τους Έλληνες σε κάθε γωνιά της πατρίδας, να αναδείξουν ικανούς εκπροσώπους στο Ευρωκοινοβούλιο που θα μπορούν να προασπίσουν επάξια τα εθνικά μας συμφέροντα και να διαπραγματευτούν με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, προς όφελος των Ελλήνων πολιτών.

Η Ν.Δ. είναι η μοναδική πολιτική παράταξη που είναι συνυφασμένη με την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, υπηρετώντας εδώ και 50 χρόνια το όραμα του Εθνάρχη Κων. Καραμανλή, με πυξίδα τις αρχές και τις αξίες της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης. Με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Ν.Δ. στην πρώτη γραμμή της μάχης, καλούμε τους Έλληνες πολίτες να εμπιστευτούν ξανά την μόνη πολιτική δύναμη που έχει παρουσιάσει ρεαλιστικές προτάσεις και υπεύθυνες πολιτικές, για τις μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετώπιση η Ε.Ε. την επόμενη ημέρα».