Με κεντρικό σύνθημα «Με του Ολυμπισμού τα ιδανικά παίξε μπάλα ομαδικά», ολοκληρώθηκαν οι αθλοπαιδιές με τους αγώνες ποδοσφαίρου των 12 δημοτικών σχολείων (11 Γιαννιτσών και του Πενταπλατάνου) στο γήπεδο του Πενταπλατάνου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον ύμνο του Ολυμπισμού και τον όρκο του αθλητή, από τα 200 και πλέον παιδιά των δημοτικών σχολείων, ενώ στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι -μικρής διάρκειας- ποδοσφαιρικοί αγώνες μεταξύ των σχολείων, χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα, αφού σε όλα τα σχολεία στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν από ένα κύπελλο και από μία μπάλα ποδοσφαίρου.

Η αθλητική εκδήλωση πραγματοποιείται για 2η χρονιά και αποτελεί πρωτοβουλία του Διευθυντή του δημοτικού σχολείου Πενταπλατάνου και Προέδρου της Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πέλλας, Σπύρου Λιάβα και πραγματοποιήθηκε φέτος υπό την αιγίδα του Δήμου.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Γιάννης Γυριχίδης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Πρόεδρος της Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πέλλας, Νίκος Κατσαμπέρης, παραβρέθηκαν, χαιρέτισαν την εκδήλωση και πραγματοποίησαν τις απονομές στις ομάδες των σχολείων.