«Ένα από τα κορυφαία κριτήρια αξιολόγησης της ΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν είναι η στάση τους απέναντι στις επικίνδυνες διεθνείς εξελίξεις και φυσικά στον πόλεμο στον οποίο θυσιάζονται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το Σάββατο το απόγευμα 25/05 σε συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο Έδεσσας .

Όπως είπε, «η κυβέρνηση και οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας παρουσιάζουν την ΕΕ ως δήθεν “φιλειρηνική δύναμη”. Κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα τον λαό και καλλιεργούν εφησυχασμό για τους κινδύνους που τον απειλούν άμεσα. Η ΕΕ είναι ένωση του κεφαλαίου και του πολέμου. Και όσο περισσότερο ισχυροποιείται στρατιωτικά, τόσο πιο επιθετική γίνεται ενάντια στους λαούς για τα συμφέροντα των μονοπωλίων της».

 

Σημείωσε ότι ο λαός πρέπει να ανησυχεί για την κατάσταση που διαμορφώνεται και τις συνέπειες που θα έχει. «Η ΕΕ πρωτοστατεί σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, με τελευταίο παράδειγμα την αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα (“Aspides”), για να διασφαλίσει τα γεωπολιτικά συμφέροντα της ΕΕ στην περιοχή (…) Η ΕΕ είναι μια ιμπεριαλιστική συμμαχία που συμμετέχει και εξαπολύει πολέμους κατά των λαών (Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, Συρία και σήμερα Ουκρανία, Παλαιστίνη).

Μπροστά σε αυτήν τη φρικαλέα κατάσταση το μόνο κόμμα που είναι αντίθετο και κινητοποιεί τον λαό είναι το ΚΚΕ. Τα υπόλοιπα με ή χωρίς προσχήματα συντάσσονται με αυτήν την πολιτική.

 

Τόνισε ότι «ο ρόλος της στον ΝΑΤΟικό σχεδιασμό αναβαθμίζεται, χρησιμοποιείται σε σύνδεση με την Αλεξανδρούπολη για τη μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων και οπλισμού στο ουκρανικό μέτωπο (…) Οι αμερικανικές βάσεις, που βρίσκονται στη χώρα.

 

Ανέδειξε παράλληλα τις αδιέξοδες λύσεις τις οποίες υπόσχονται δήθεν “αντισυστημικά” κόμματα τύπου Βελόπουλου και Ζωής Κωνσταντοπούλου, που μην έχοντας καμιά σχέση με τους λαϊκούς αγώνες αρκούνται σε ανέξοδα σόου στη Βουλή.

 

Τέλος αναφέρθηκε και σε μια σειρά φλέγοντα ζητήματα τόσο σε θέματα υγείας και πως ο λαός της περί της βιώνει την υποβάθμιση του νοσοκομείου ως αποτέλεσμα της εφαρμογής της πολιτικής της ΕΕ για εμπορευματοποίηση της υγείας όπως και σε ζητήματα της ακρίβειας αλλά και των δυσκολιών που βιώνει ο αγροτικός πληθυσμός λόγω της εφαρμογής της ΚΑΠ που ψηφίσανε μαζί όλα τα άλλα κόμματα στο ευρωκοινοβούλιο.