Κλιμάκιο της Τ.Ο. Πέλλας του ΚΚΕ επισκέφτηκε το απόγευμα της Τετάρτης 29/05 τα χωριά Κερασιά, Καρυδιά και ενημερώθηκε σχετικά με τα φαινόμενα σφοδρής χαλαζόπτωσης που έπληξαν τις καλλιέργειες στα χωριά Κερασιά, Καρυδιά, Σαρακηνούς, Νησί.

Συγκεκριμένα μάζεψαν πληροφορίες για το μέγεθος της καταστροφής ώστε να καταθέσουν επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή ώστε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία των εκτιμήσεων και των αποζημιώσεων στους πληγέντες κερασοπαραγωγούς καθότι μιλάμε για πάνω από 20.000 στρέμματα που επλήγησαν συνολικά στη περιοχή σε ποσοστό 70-100%.

Την αγανάκτηση τους έδειξαν οι παραγωγοί για το γεγονός ότι για ακόμη μια φορά δε λειτούργησε η χρυσοπληρωμένη από τους παραγωγούς αντιχαλαζική προστασία του ΕΛΓΑ, καθότι το αεροπλάνο βγήκε δύο ώρες μετά τη χαλαζόπτωση.

 

Ο λαός της περιοχής πρέπει και εδώ να βγάλει συμπεράσματα για τις προτεραιότητες του κράτους διότι ενώ έχουμε μισό εκατομμύριο τη μέρα για να στέλνουμε φρεγάτες στη Μέση Ανατολή αφήνουμε τους αγρότες της περιοχής στο έλεος του Θεού.

Τέλος κάλεσαν ο προβληματισμός και η αγανάκτηση του κόσμου να γίνει κριτήριο ψήφου μπροστά στις ευρωεκλογές. Να στείλουν μήνυμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής δυναμώνοντας το ΚΚΕ στο ευρωκοινοβούλιο ώστε να δυναμώσει ο καθημερινός αγώνας για μια ζωή σύμφωνα με τις ανάγκες μας στον 21 αιώνα.