Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων την Τετάρτη 26/ 6 στο ξενοδοχείο Αιγές Μέλαθρον στη Βέροια με την συμμετοχή εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων από την Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και Κοζάνη.


Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί του βιομηχανικού ροδάκινου (συμπύρηνο), αφού ενώ ξεκινά η συγκομιδή τους, δεν έχει καθοριστεί τιμή από τους βιομηχάνους με αποτέλεσμα να παραδίδουν την παραγωγή τους με ανοιχτές τιμές, και χωρίς να γνωρίζουν πόσο και πότε θα πληρωθούν.
Από την άλλη αντιμετωπίζουν το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, αλλά και το αυξημένο κόστος διαβίωσης με την ακρίβεια που σπάει κόκκαλα, χωρίς να μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες των οικογενειών τους.
Η σύσκεψη αποφάσισε να ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης ώστε με ευθύνη της κυβέρνησης να οριστεί ως ελάχιστη εγγυημένη τιμή κιλού τα 50 λεπτά που θα καλύψει το κόστος παραγωγής και θα αφήσει ένα μεροκάματο για την συνέχιση της καλλιέργειας.
Επιπλέον εκφράστηκε η αποφασιστικότητα τους να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις ακόμα και μέσα στη συγκομιστηκή περίοδο, εάν δεν υπάρξει ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

 

Κρύα Βρύση, 28 Ιουνίου 2024