Σήμερα (30-06-2024), πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στη Λέσχη της έδρας της Διεύθυνσής μας, στο πλαίσιο εορτασμού της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας», ημέρα που η Πολιτεία καθιέρωσε με νομοθετική ρύθμιση, ώστε να εορτάζεται κάθε χρόνο ανήμερα της εορτής των Αγίων Πάντων, για την επιβράβευση, ενθάρρυνση και αναγνώριση της προσφοράς των αποστράτων αστυνομικών στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικότερα για να τιμάται η πολυετής προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο κατά τη διάρκεια της θητείας τους στο Σώμα.

Κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Έδεσσας, καθώς και της Λέσχης του Αστυνομικού Καταστήματος της Διεύθυνσής μας, παρέστησαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  κ.ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ Διονύσιος, οι βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, κ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ Βασίλειος, κ.ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ Γεώργιος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ.ΤΖΑΜΤΖΗΣ Ιορδάνης, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ.ΤΣΕΠΚΕΝΤΖΗΣ Ιωάννης, ο Διοικητής της IIης Μεραρχίας, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έδεσσας, Εκπρόσωποι της Ένωσης Αποστράτων Ν.Πέλλας και λοιπών φορέων, καθώς και απόστρατοι αστυνομικοί. Στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Έδεσσας αναγνώσθηκε και η Ημερήσια Διαταγή κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας από τον Α΄ Υποδιευθυντή Δ.Α. Πέλλας, Α/Δ ΓΕΩΡΓΙΤΣΑ Δημήτριο.

Η τελετή που έλαβε χώρα εξωτερικά της Λέσχης του Αστυνομικού Καταστήματος της Διεύθυνσής μας, ξεκίνησε με καλωσόρισμα των προσκεκλημένων από τον Υπασπιστή της Δ.Α. Πέλλας Αστυνόμο Β΄ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Γεώργιο και ακολούθως πραγματοποιήθηκε ομιλία από το τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας Ταξίαρχο κ. ΠΕΡΔΙΚΑΤΣΗ Πέτρο, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της καθιέρωσης του εορτασμού της σημερινής ημέρας, προς τιμή των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και τους άρρηκτους δεσμούς που υφίστανται μεταξύ του εν ενεργεία προσωπικού και των τελευταίων. Επίσης χαιρετισμό απεύθυνε και ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Ν.Πέλλας κ.ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ Ιωάννης.

Αμέσως μετά, στον ίδιο χώρο, παρατέθηκε μικρή δεξίωση στους προσκεκλημένους.