Όπως αρμόζει σε ήρωες και εθνομάρτυρες, με μια συγκινησιακά φορτισμένη και απέριττη τελετή σήμερα το απόγευμα, αποδώσαμε τον οφειλόμενο ελάχιστο φόρο ευγνωμοσύνης και τιμής στη μνήμη των δυο παλληκαριών, των Μακεδονομάχων Καπετάν Άγρα και Αντώνη Μίγγα που έδωσαν τη ζωή τους για τη λευτεριά της Μακεδονίας μας.

Στον τόπο της θυσίας τους, με επιμνημόσυνη δέηση από τον μητροπολίτη μας Ιωήλ και με καταθέσεις στεφάνων, διαμηνύσαμε για ακόμη μια φορά, ότι τη μνήμη τους θα την κρατάμε ζωντανή για τις γενιές που ακολουθούν, μια παρακαταθήκη άσβεστη για μια Ελλάδα που Ποτέ δεν Πεθαίνει.

Χθες το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, για τη θυσία των δύο ηρώων η ΙΙ Μ|Κ ΜΠ Έδεσσας διοργάνωσε μια εξαιρετική εκδήλωση μνήμης, στην οποία παραβρέθηκαν οι στρατηγοί που έχουν διατελέσει Διοικητές της ΙΙ Μεραρχίας, απόστρατοι στρατηγοί και αξιωματικοί του Νομού μας, ο Μητροπολίτης μας Σεβασμιότατος πατέρας Ιωήλ και πλήθος κόσμου.

Την λαμπρή εκδήλωση ¨άνοιξε¨ με μια εμπνευσμένη ομιλία και με πολλά μηνύματα, ο διακεκριμένος πολιτικός επιστήμων, συγγραφέας, δημοσιογράφος και προσωπικός φίλος του Γιώργου Καρασμάνη Κωνσταντίνος Χολέβας, ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς.

Για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης ο πρώην Υπουργός συνεχάρη θερμά τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο και τον Διοικητή της 2ης Μεραρχίας Πεζικού Έδεσσας Υποστράτηγο Αθανάσιο Κοντό .