Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης είχε την τιμή να βρεθεί στις εκδηλώσεις μνήμης που τελέστηκαν προς τιμήν των δύο αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα, Καπετάν Άγρα (Ανθ/γού Αριστοτέλη Αγαπηνού) και Αντωνίου Μίγκα.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλας και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των πεσόντων και επίσκεψη στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα προς τιμήν τους. Χθες, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών Εκδήλωση για την μνήμη των Μακεδονομάχων από την 2ΜΚ Μεραρχία Πεζικού, στην οποία παρευρέθηκε και ο Βουλευτής.

Οι Εθνομάρτυρες και αγωνιστές του Μακεδονικού Αγώνα Καπετάν Άγρας (Ανθ/γού Αριστοτέλη Αγαπηνού) και Αντώνιος Μίγκας, απαγχονίστηκαν από τους Κομιτατζήδες στις 7 Ιουνίου 1907. Το μεγαλύτερο μέρος του Μακεδονικού αγώνα εκτυλίχθηκε στην τότε λίμνη των Γιαννιτσών, αποτελεί επομένως μια σημαντική ιστορία του τόπου μας.

«Η θυσία τους για την ελευθερία της Μακεδονίας πρέπει να μείνει αλησμόνητη στη μνήμη του τόπου μας» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και ο Λάκης Βασιλειάδης.

Μετά την εκδήλωση ο Βουλευτής δήλωσε:

«Η Επέτειος μνήμης προς δύο αγωνιστές που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία της Μακεδονίας αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής που εμείς ως απόγονοί τους μπορούμε να αποδώσουμε. Είναι σημαντικό η ιστορία να διατηρείται, να μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και να διδάσκει την αγάπη προς την πατρίδα, την αυταπάρνηση, την ενότητα και τον αγώνα για τα ιδανικά».