Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού  στις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο από τον απαγχονισμό των Εθνομαρτύρων Άγρα και Μίγκα
 

Στις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο από τον απαγχονισμό των Εθνομαρτύρων Άγρα και Μίγκα που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, 02 Ιουνίου 2024, στην Καρυδιά Έδεσσας παρέστη, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Πέλλας, Διονύσης Σταμενίτης.

Στον χαιρετισμό του ο Υφυπουργός κ. Σταμενίτης μίλησε για την ουσιαστική συμβολή των Εθνομαρτύρων στον Μακεδονικό Αγώνα, τονίζοντας ότι με τη δράση τους συνέβαλλαν καθοριστικά στην εξέλιξη των γεγονότων ενώ με το παράδειγμα τους φώτισαν τον αγώνα για την αναχαίτιση των Βουλγάρων. Παράλληλα, σημείωσε ότι στο πρόσωπο τους τιμώνται ακόμη και όλοι όσοι αγωνίστηκαν για μια ελεύθερη Μακεδονία αλλά και η αγάπη για την πατρίδα, η θυσία, η αυταπάρνηση και η πίστη στα μεγάλα ιδανικά. 

Ιδιαίτερα στάθηκε, στην αξία της διατήρησης της μνήμης, μέσα από την απόδοση των τιμών, που συμβάλλει στη συνεχή επικαιροποίηση του μηνύματος για το πόσα μπορούμε να καταφέρουμε και το πώς, ως Έθνος, πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις των καιρών μας, μικρές και μεγάλες. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «117 χρόνια μετά τη θυσία των ηρώων μας, που τιμούμε σήμερα εδώ, το μήνυμα παραμένει ανεξίτηλο: Οι Έλληνες όταν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Ο Ελληνισμός ενωμένος πάντοτε μεγαλούργησε αλλά και πάντοτε κατάφερνε να ξεπερνά τις δυσκολίες, με πρώτο δεσμό αυτής της ένωσης και της ομόνοιας, την αγάπη για την πατρίδα. Τιμή στους ήρωες που έπεσαν για αυτήν!»