Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής :
Τα αεροπλάνα κατέστειλαν την φωτιά και τώρα επιχειρούν 12 πυροσβεστικά με τους πυροσβέστες της Πέλλας και δασοκομάντος από την Θεσσαλονίκη για να σβήσουν μικρές εστίες φωτιάς. Στο Άνω Γραμματικό θα παραμείνουν για κάθε ενδεχόμενο. Θερμές ευχαριστίες στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, τον Υπουργό κ. Κικίλια, τον Υφυπουργό κ. Τουρνά και όλους τους αξιωματικούς του Συντονιστικού Κέντρου για την άμεση αποστολή των εναέριων μέσων. 2 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο ήρθαν αμέσως. Οι πυροσβέστες της Πέλλας με επικεφαλής των δικό μας Διοικητή Ζώη Γιώτη, για άλλη μία φορά υπερβάλουν εαυτόν. Πολλές ευχαριστίες στους δασοκομάντος από την Θεσσαλονίκη. Δίπλα τους και η Πολιτική Προστασία της ΠΕ Πέλλας.
Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βαγγέλης Θωμάς
🔥Σήμερα από τις μεσημεριανές ώρες έως και αργά το απόγευμα προκλήθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση του Άνω Γραμματικού από κεραυνό.
🔥Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έδεσσας αλλά και όμορων περιοχών στη κατάσβεση αυτής με την συνδρομή μάλιστα δύο canadair και ενός ελικοπτέρου.
🔥Ταυτόχρονα σε επιφυλακή βρέθηκε προληπτικά και ο Δήμος μας με την τοποθέτηση της υδροφόρας μας σε σημείο τροφοδοσίας για την παροχή νερού καθώς και μηχανήματος έργου σε περίπτωση διάνοιξης δρόμου.
🔥Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και η φωτιά τέθηκε σε πλήρη έλεγχο. Μόλις πριν από λίγο κατεβήκαμε από τον οικισμό με τους Αξιωματικούς υπηρεσίας που έφεραν σε πέρας μια δύσκολη και δύσβατη πυρκαγιά.
🔥Τέλος ευχαριστώ τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν.Πέλλας Ζώη Γιώτη & τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έδεσσας Γιάννη Σολομωνίδη για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και ανταπόκρισης που επέδειξαν.