Την Τετάρτη 12/6/2024 αντιπροσωπία του Εμπορικού Συλλόγου Έδεσσας επισκέφτηκε στο γραφείο του τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Τσεπκεντζή προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των έργων που εκτελούνται στην πόλη μετά την ανοιχτή πρόσκληση που τους απηύθυνε στην από 5/6 απάντηση σε επιστολή τους.

 Στη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε κλίμα αμοιβαίας συνεργασίας, παραβρέθηκαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι φρόντισαν να απαντήσουν σε κάθε απορία που τέθηκε και αφού ο Πρόεδρος και τα Μέλη του διοικητικού συμβουλίου μετέφεραν τα προβλήματα των καταστημάτων που επηρεάζονται από τις εργασίες, συζητήθηκαν προτάσεις και λύσεις προς όφελος της αγοράς της πόλης.

Φεύγοντας από τη συνάντηση, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την άμεση ανταπόκρισή του και δήλωσε:

 “Στην επίσκεψή μας στο Δημαρχείο ενημερωθήκαμε από τους αρμόδιους αντιδημάρχους για το χρονοδιάγραμμα των έργων, τις διαδικασίες και τους στόχους που ακολουθούν.

Οι ενέργειες και οι εξηγήσεις τους ήταν κατατοπιστικότατες στις προσπάθειες για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της πόλης μας .

Η αποστολή μας ως εμπορικός σύλλογος είναι να επισημαίνουμε και να αναδεικνύουμε τα προβλήματα που ταλαιπωρούν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και να τα μεταφέρουμε στους αρμοδίους για να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Είμαστε πάντα διαθέσιμοι για συζήτηση και συνεργασία με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων μας .

Η συνεργασία μας με την Δημοτική αρχή είναι πολύτιμη και θα συνεχίσουμε να την στηρίζουμε για την ανάπτυξη και την πρόοδο της πόλης”

Ο Δήμαρχος Έδεσσας αφού δήλωσε ότι η εμπορική δραστηριότητα αποτελεί τομέα αιχμής στην τοπική  οικονομία, αναγνώρισε τη διαχρονική θετική συνεισφορά του Εμπορικού Συλλόγου και δεσμεύτηκε ότι μαζί, μέσα από μία έντιμη και στενή συνεργασία θα ολοκληρώσουν από κοινού το έργο που ως στόχο έχει την αισθητική αναβάθμιση του κέντρου, ώστε να αποτελέσει  έναν ακόμα πόλο έλξης των επισκεπτών και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Εκτός από την άμεση ωφέλειά τους, τα μεγάλα έργα προσφέρουν ένα ακόμα ουσιαστικό πλεονέκτημα: την ενοποίηση της συλλογικής μας νοοτροπίας προς το μέλλον. Το μέσο για να επιτευχθεί αυτό είναι οι ζυμώσεις μέσα από διαλογικές διαδικασίες, οι οποίες, αν και πολλές φορές επίπονες, διαμορφώνουν τις  απόψεις για τις προοπτικές του τόπου μας.