Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συναντήθηκε σήμερα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού κ. Ι. Βρούτση σχετικά με το τοπικό αίτημα για χρηματοδότηση της μελέτης για την κατασκευή ενός σύγχρονου δημοτικού κολυμβητηρίου στην πόλη των Γιαννιτσών. Η συνάντηση αυτή έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί με τον Δήμαρχο Πέλλας κ. Ε. Φουντουκίδη και τον κ. Βρούτση μαζί με τον Λάκη Βασιλειάδη, όπου είχε συζητηθεί η ανάγκη δημιουργίας του έργου. Στο διάστημα που ακολούθησε, ο Δήμος κατέθεσε το σχετικό αίτημα μαζί με την Έκθεση Σκοπιμότητας και όλα τα απαραίτητα στοιχεία που ζητήθηκαν από το υπουργείο. Το αίτημα του Δήμου διαβιβάστηκε στις υπηρεσίες του υπουργείου καθώς στόχος αρχικά είναι να χρηματοδοτηθεί η μελέτη ώστε να υπάρξει η ωριμότητα ώστε να βρεθεί χρηματοδοτικό εργαλείο για την κατασκευή του.

Κατά τη σημερινή συνάντηση του Βουλευτή με τον Υπουργό συζητήθηκε η ανάγκη για την περιοχή, να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο, αφού θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών άθλησης τόσο του ίδιου του Δήμου, που είναι ο μεγαλύτερος σε κατοίκους δήμος της περιοχής, αλλά και των όμορων Δήμων οι οποίοι βρίσκονται σε άμεση γειτνίαση αφού ούτε σε αυτούς υπάρχει κλειστό κολυμβητήριο.

Μετά τη συνάντηση ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:

«Η δημιουργία του κλειστού κολυμβητηρίου θα δώσει τη δυνατότητα ανάπτυξης αθλημάτων υγρού στίβου και εκμάθησης κολύμβησης για όλο τον χρόνο. Θα δώσει την δυνατότητα στους νέους μας να διευρύνουν τις αθλητικές τους δραστηριότητες αλλά και για τους εργαζόμενους στον χώρο να μπορέσουν να διευρύνουν τον χρόνο εργασίας τους. Ο Υπουργός συμφώνησε με την αναγκαιότητα αυτή και διαβεβαίωσε πως θα προσπαθήσει να βρεθεί κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο ώστε να ενταχθεί η μελέτη του έργου. Είναι μια καθαρά νέα προσπάθεια που πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να την εντάξουμε σε τροχιά υλοποίησης».