Όλα ξεκινούν από το τρίτο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας όπου σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, κατοικούσε ο γιος του Αιόλου Βορέας. Ο Βόρας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς εδώ συναντάμε πολλά βορειο ευρωπαϊκά αλλά και ενδημικά είδη φυτών.
🌲 Στα πυκνά δάση οξιάς και κωνοφόρων που τον περιβάλλουν θα έχουμε την ευκαιρία να συγκρίνουμε τρία είδη ορεσίβιων πεύκων. Στις ομαλές κορυφές του θα γνωρίσουμε τα αλπικά λιβάδια που φιλοξενούν πληθώρα αγριολούλουδων και θα καταλάβουμε γιατί στα τουρκικά το βουνό ονομάζεται «τόπος απαλός σαν κρέμα». Παρά την ονομασία αυτή, εδώ εκτυλίχθηκε μια από τις πιο αιματηρές μάχες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου με την εκκλησία του Προφήτη Ηλία στην κορυφή να μνημονεύει κάποιους από όσους χάθηκαν εδώ.
🏞Από τον Βόρα ξετυλίγεται ο γαλάζιος μίτος των ποταμών που θα ακολουθήσουμε. Ο Εδεσσαίος τροφοδοτεί την τρίτη σε έκταση φυσική λίμνη της χώρας μας και ένα από τα σημαντικότερα καταφύγια ορνιθοπανίδας της Βόρειας Ελλάδας, κυρίως επειδή δεν παγώνει ποτέ. Στη Βεγορίτιδα έχουν καταγραφεί πάνω από 160 είδη πουλιών και θα αφιερώσουμε χρόνο για να παρατηρήσουμε τους επισκέπτες που έρχονται για να φωλιάσουν, με χαρακτηριστική την αποικία των πολύχρωμων μελισσοφαγων
🦢Ακολουθώντας τη ροή του Εδεσσαίου, θα επισκεφθούμε την λίμνης Άγρα. Εναν ειδυλλιακό και σχεδόν μυστικός υγρότοπος, αφού οι εκτεταμένοι καλαμιώνες και τα δαιδαλώδη κανάλια κρατούν κρυμμένη την καρδιά του. Πηγές με κρυστάλλινα νερά και μεγάλα υγρολίβαδα συμπληρώνουν τη σύνθεση ενός παραδείσου για τα πουλιά, με περισσότερα από 250 καταγεγραμμένα είδη. Χαρακτηριστικοί είναι οι βουβόκυκνοι που φωλιάζουν εδώ και της δίνουν το χαϊδευτικό «λίμνη των κύκνων».
💧Συνεχίζοντας την πορεία του, ο Εδεσσαίος αγκαλιάζει μια πόλη και της χαρίζει το όνομά του. Εισέρχεται στην Έδεσσα τη στολίζει με εντυπωσιακούς καταρράκτες στο ομώνυμο Πάρκο. Μια εικόνα της παλιάς πόλης θα μας δώσει η ξενάγησή μας στην συνοικία Βαρόσι, που αναπτύχθηκε στο χώρο της ακρόπολης της Αρχαίας Έδεσσας.
🏞Τα Λουτρά Πόζαρ θα είναι η έδρα μας για όλες τις μέρες, ώστε να απολαύσουμε περισσότερες από μια φορές τα ιαματικά νερά κάτω από τις φυλλωσιές των πλατανιών. Κάθε μέρα, πριν και μετά τις προγραμματισμένες επισκέψεις, θα έχουμε χρόνο για βουτιές στα νερά, βόλτες στο δάσος και birdwatching αφού όλα θα μας περιστοιχίζουν. Με την Greenway experience οι εκδρομές είναι εμπειρία!
🐾Στο τριήμερο έχουμε τη δυνατότητα παράλληλων επιλογών για όσους και όσες θέλουν να περπατήσουν περισσότερο ή λιγότερο, για όσους ενδιαφέρονται για την παράδοση & τα πολιτιστικά μνημεία της περιοχής η την παρατήρηση και φωτογράφηση πουλιών
🦉Κατά την διάρκεια της εκδρομής θα πραγματοποιηθούν απελευθερώσεις πουλιών που έχουν αποθεραπευθεί από την ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής
🐾Καθ’όλη την διάρκεια της εκδρομής θα μας συνοδεύει πιστοποιημένος Ξεναγός Εθνικών
Δρυμών.
Δηλώση ενδιαφέροντος/Κόστος/Περισσότερες Πληροφορίες εδώ:
📲6974510976 & 6937947072  📧[email protected]