Το διήμερο 15 & 16 Ιουνίου η Έδεσσα είχε την ευκαιρία να φιλοξενήσει τον τελευταίο αγώνα του Super Cup Ορεινής Ποδηλασίας. Ένας αγώνας που αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει στην Ελάτη Τρικάλων, αλλά τελικά κατέληξε στις πανέμορφες αστικές (Πάρκο Καταρρακτών) και περιαστικές (Φ.Ο.Ε.) διαδρομές της «πόλης του νερού»!

Στις 24 Απριλίου είχε προηγηθεί η φιλοξενία – για πρώτη φορά – του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος MTB Λυκείων στην περιοχή του Φ.Ο.Ε. Ένας αγώνας test για την πόλη μας, η επιτυχία του οποίου συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχή διεκδίκηση τού Super Cup!

Ποιο ήταν το αποτύπωμα τού διημέρου;

H Έδεσσα «μπήκε στον χάρτη» φιλοξενίας αθλητικών γεγονότων πανελλήνιας εμβέλειας.

Η άρτια διοργάνωση τού Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος MTB Λυκείων «έφερε» το Super Cup Ορεινής Ποδηλασίας και τελικά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας Ανδρών Elite / Νέων Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων & E–bike (19-20-21 Ιουλίου).

 

Φιλοξενία 200+ επισκεπτών.

Αθλήτριες / αθλητές – προπονητικά team – συνοδοί / κηδεμόνες από διάφορες περιοχές επισκέφθηκαν την πόλη μας και κινήθηκαν εντός του αστικού και περιαστικού της ιστού, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που διανυκτέρευσαν. Συγκεκριμένα μας επισκέφθηκαν ομάδες από: Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα και Γιαννιτσά.

 

Αναγνωρισιμότητα (city branding) & Προβολή της φυσικής ομορφιάς.

Ένα πανελλήνιο αθλητικό γεγονός συμβάλλει πάντοτε στη βελτίωση τής αναγνωρισιμότητας ενός τόπου. Μέσω της διαφήμισης τού αγώνα αλλά και του φωτογραφικού φακού των επισκεπτών – όπου αποτυπώνονταν οι προσπάθειες των αθλητριών/αθλητών – «ταξίδεψαν» οι εικόνες από τις πράσινες και υδάτινες ομορφιές του τόπου μας! Σ’ αυτό συνέβαλε τόσο ο χώρος διεξαγωγής, όσο και η επιλογή τοποθεσίας των βραβεύσεων: Το «μπαλκόνι» των Καταρρακτών και του Φ.Ο.Ε.

 

Εξωστρέφεια & Κοινωνική αλληλεπίδραση.

Η Έδεσσα μετατρέπεται σε μία πόλη «ανοικτή». Διεκδικεί, «ακούγεται», αλληλεπιδρά. Περνάει από την εποχή του «φιλοξενούμενου» στην εποχή του «οικοδεσπότη», ενισχύοντας τό αίσθημα περηφάνιας των κατοίκων της και κυρίως των νέων της.      

 

Η Έδεσσα απέδειξε ότι όταν θέλει… μπορεί!

Μπορεί να οργανώσει και να φιλοξενήσει αθλητικά γεγονότα! Όπως άλλωστε το απέδειξε και στις 25 Μαΐου με τη φιλοξενία του τελικού Basket της ΕΚΑΣΚΕΜ (αν και αρχικά υπήρχε η σκέψη να φιλοξενηθεί σε άλλη πόλη) λαμβάνοντας εξαιρετικά σχόλια με δημόσια ανακοίνωση από την ίδια τη διοργανώτρια. Γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή – καθημερινά – «παλεύουμε» να βελτιώσουμε την «προίκα» των καθ’ ομολογία «προβληματικών» αθλητικών εγκαταστάσεων. Και θα το κάνουμε.

 

 

Μένουμε Έδεσσα!!!

 

 

Με εκτίμηση

 

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας,

Αθλητισμού & Νεολαίας

 

Ευάγγελος Ι. Τρυψιάνης