Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πέλλας, συγκλήθηκε στις 19/07/2024, προκειμένου να αποφασίσει σχετικά με τις εξαγγελίες του Π.Ι.Σ., οι οποίες είναι οι ακόλουθες:

  • Ο Π.Ι.Σ. από το ταμείο του να χορηγήσει επίδομα 1000ευρώ σε κάθε συνάδελφο που θα συνδράμει, ποσό που ξεπερνά τα χρήματα που θα λάβει για δυο εφημερίες επί τρείς μήνες.
  • Με τη συνεργασία των Επιστημονικών Εταιρειών θα χορηγήσει τη δωρεάν συνδρομή για τρία Πανελλήνια συνέδρια σε κάθε συνάδελφο.

Διαφωνούμε με αυτή τη τοποθέτηση γιατί πιστεύουμε ότι με την τυχόν συναίνεσή μας καθιστούμε τους εαυτούς μας συνυπεύθυνους στην μη εύρεση της επίλυσης με ουσιαστικό τρόπο του προβλήματος, καθ’ ότι ουσιαστικά ενισχύουμε τις ενέργειες του Υπουργείου Υγείας  και της κυβέρνησης γενικότερα, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υπολειτουργίας και υποστελέχωσης των νοσοκομείων, όπου χρησιμοποιεί μεθόδους επίρριψης των ευθυνών στους ιδιώτες ιατρούς, όπως πάντα, αντί να προβεί σε καθολικές λύσεις, κάτι το οποίο  επανειλημμένα  έχουμε πει. Για παράδειγμα την καθολική προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων που να συνοδεύεται με γενναία αύξηση των απολαβών τους.

Απεναντίας θεωρούμε ότι ενέχει επικινδυνότητα η τέλεση εφημεριών από ιατρούς της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στα νοσοκομεία, σε έναν εργασιακό χώρο με βαρέως πάσχοντες ασθενείς, δύο φορές τον μήνα, χωρίς επαρκή χρόνο για την αποκόμιση εμπεριστατωμένης ιατρικής άποψης.

Η παροχή επαρκούς ιατρικής φροντίδας στους ασθενείς απαιτεί συνεργασία ομάδας μόνιμων ιατρών στα νοσοκομεία.

Εκφράζουμε την δυσαρέσκειά και έκπληξή μας σχετικά με την απόφαση αυτή που έλαβε ο Π.Ι.Σ., γιατί θεωρούμε ότι οφείλει να προασπίσει τα δικαιώματα των ιατρών, σε συνάρτηση με την γενική ευημερία του συνόλου και την θεμελίωση των δικαιώματος των  επαρκών παροχών υγείας.

 

 

 

 

Με τιμή

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΣΤ. ΚΑΛΟΥΔΗΣ                                                                 Θ. ΜΟΥΜΤΖΙΔΕΛΛΗΣ