Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συμμετείχε στα εγκαίνια του νέου σταθμού LNG του Άσπρου που πραγματοποιήθηκαν σήμερα. «Ο νέος Σταθμός LNG του Άσπρου πλέον γίνεται πραγματικότητα και εισάγει την Πέλλα στην τροφοδοσία του Φυσικού Αερίου», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής, και συνέχισε λέγοντας πως, «πρόκειται για ένα έργο το οποίο από την αρχή της  εκλογής μου ως βουλευτής αντιμετώπισα ως προτεραιότητα για την ανάπτυξη της περιοχής και της ποιότητας ζωής των πολιτών και προώθησα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου προς την κεντρική Κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες».

Στο πλαίσιο των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του έργου από στελέχη της ΔΕΣΦΑ παρουσία της Διευθύνουσας Συβούλου της ΔΕΣΦΑ κ. Maria Rita Galli και του ιδιοκτήτη της HENGAS κ. Μ. Λαμπρόπουλο. Σημειώνεται ότι HENGAS Α.Ε. διαχειρίζεται την ανάπτυξη του φυσικού αερίου στον Δήμο Σκύδρας και στον Δήμο Έδεσσας με το δίκτυο στη Σκύδρα να έχει ήδη αναπτυχθεί από την HENGAS Α.Ε. και με τις αιτήσεις σύνδεσης να ξεκινάνε, ενώ ήδη ξεκίνησε και η ανάπτυξη του δικτύου στην Έδεσσα.

Ο Λάκης Βασιλειάδης όλα αυτά τα χρόνια με συντονισμένες ενέργειες και βήματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν στοχευμένα, επεδίωξε μαζί με τους δήμους της Πέλλας να γίνει ο σταθμός LNG στο Άσπρο και να δοθεί η άδεια από τη ΡΑΕ για την ανάπτυξη δικτύου στην Σκύδρα και την Έδεσσα. Στο πλαίσιο αυτό, ο Βουλευτής πραγματοποίησε συναντήσεις με τους προέδρους της ΡΑΕ, τηλεφωνικές επικοινωνίες αλλά και συναντήσεις εργασίας με τους δημάρχους των περιοχών και εκπροσώπους της εταιρίας και της Ρυθμιστικής Αρχής.

Ο νέος Σταθμός LNG του Άσπρου είναι ο πρώτος περιφερειακός σταθμός αποθήκευσης και αεριοποίησης LNG για την τροφοδοσία τοπικού δικτύου φυσικού αερίου στην Ελλάδα. Σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας ενεργειακής εποχής για την περιοχή, καθώς μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής καθίσταται δυνατή η τροφοδοσία βιομηχανικών καταναλωτών, σταθμών ανεφοδιασμού οχημάτων που χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο, καθώς και οικιακών και εμπορικών καταναλωτών. Η εγκατάσταση θα ωφελήσει την περιοχή μέχρι και τη λειτουργία του Αγωγού Δυτικής Μακεδονίας, του εμβληματικού έργου του ΔΕΣΦΑ που θα εξασφαλίσει την ομαλή μετάβαση των Περιφερειών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας στη εποχή μετά το λιγνίτη, παρέχοντας πρόσβαση σε πλήθος νέων περιοχών και χρηστών, αρχικά στο φυσικό αέριο και στη συνέχεια σε υδρογόνο και άλλα ανανεώσιμα αέρια.

Μετά την εκδήλωση ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:

«Πλέον ένας μεγάλος προσωπικός στόχος αλλά και ένα στοίχημα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας φτάνει σε μια ολοκλήρωση. Το έργο αυτό δεν είναι μόνο μια ενεργειακή ανακούφιση της τοπικής κοινωνίας, αποτελεί μια ακόμα προσπάθεια στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας αλλά και ένα βήμα για την πλήρη μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Με αυτόν τον τρόπο, τα νοικοκυριά θα επωφεληθούν από τις χαμηλές τιμές ενώ και μονάδες θερμοκηπίων και βιομηχανίες θα μπορέσουν να γίνουν πιο ανταγωνιστικές μειώνοντας το κόστος λειτουργίας τους. Και στα Γιαννιτσά παρά τις φημολογίες το έργο αναπτύχθηκε από την ΔΕΔΑ και σε λίγο καιρό θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις συνδέσεων αλλά και ο επόμενος στόχος είναι το φυσικό αέριο να φτάσει και στην Αλμωπία, ένα έργο για το οποίο έχω ήδη ξεκινήσει προσπάθειες».