Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επισκέφτηκε χθες το Εκπαιδευτικό Κέντρο του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας για την λήξη του τρίτου κύκλου των προγραμμάτων κατάρτισης των Νέων Γεωργών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, παρουσία του υπευθύνου κ. Μ. Σιδηρόπουλου, του Αντιδημάρχου Σκύδρας κ. Γ. Μπόφτση και των στελεχών του ΕΛΓΟ.

Μίλησε με τους εκπαιδευόμενους και κάποιους από τους εκπαιδευτές. Ο Βουλευτής παρακολουθεί σταθερά την πορεία των προγραμμάτων αυτών και γνωρίζει από πρώτο χέρι την πορεία που ακολουθούν οι καταρτιζόμενοι και τα θετικά τους αποτελέσματα.

Σημειώνεται πως το Εκπαιδευτικό Κέντρο υλοποίησε συνολικά έντεκα προγράμματα κατάρτισης και δόθηκαν στους καταρτιζόμενους 240 βεβαιώσεις επιτυχούς παρακολούθησης.

 

Από τις συζητήσεις που είχε ο Λάκης Βασιλειάδης με τους συμμετέχοντες και τα στελέχη διαπίστωσε πόσο καλό έκανε το πρόγραμμα στους καταρτιζόμενους καθώς τους βοήθησε στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, ιδιαίτερα χρήσιμων για την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων καλλιέργειας και χρήσης τεχνολογιών. Είχε επίσης την ευκαιρία να συζητήσει για το τι θεωρείτε ότι πρέπει να βελτιωθεί για τις επόμενες σειρές.

Ο Βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία υλοποίησης, αλλά και την ποιότητα των προγραμμάτων κατάρτισης των Νέων Γεωργών της περιφερειακής μας ενότητας. «Θα συνεχίσω να στηρίζω με όποιον τρόπο μπορώ τέτοιου είδους προσπάθειες που αποφέρουν προστιθέμενη αξία στην αγροτική ανάπτυξη του τόπου μας, ενώ και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πάντοτε στηρίζει το πολύ σημαντικό και ουσιαστικό έργο που επιτελεί ο ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ».

Τόσο η κατάρτιση όσο και η ενημέρωση του αγροτικού πληθυσμού της χώρας μας είναι δύο σημαντικά συστατικά για την εξέλιξη και την ανάπτυξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Μετά την επίσκεψη ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε :

«Θεωρώ πάντοτε σημαντικό νέοι αγρότες και όσοι επιθυμούν να ασχοληθούν με τον κλάδο, να δουν τον αγροτικό τομέα με σύγχρονη ματιά και να απαντήσουν στις προκλήσεις αυτές με τις νέες δυνατότητες που τους δίνονται μέσω της εκπαίδευσης και της κατάρτισης. Ο αγρότης σήμερα δεν είναι μόνο αυτό που ξέραμε στο παρελθόν. Οφείλει να είναι γνώστης της γης, καταρτισμένος σε σύγχρονες μεθόδους και τεχνολογίες, να χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και τέλος, έχει τη δυνατότητα να παίξει τον ρόλο του αγρότη – επιχειρηματία και να συμμετέχει ενεργά σε όλα τα στάδια της παραγωγικής και εμπορικής διαδικασίας. Θερμά Συγχαρητήρια στους αποφοίτους».